Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Crno na bijelom seli na veliki ekran – Knjige koje će postati filmovi i serije (Part II.)

11.07.2013. Paula BračkoVrijeme čitanja: 3 minute

Ponekad Hollywoodu jednostavno dosadi smišljati originalne scenarije pa preuzme tuđu ideju i pretvori knjigu u filmu. Ali zašto ne? Neke knjige su ispale stvarno dobro na velikom ekranu. Istina, u većini slučajeva se hvatamo za glavu i mrmljamo kako je knjiga bolja jer filmaši često izostave neke dijelove ili izbace omiljene sporedne likove, ali hej – nitko vas ne tjera da ih gledate. Ako pak baš želite vidjeti filmske adaptacije knjiga koje nam uskoro dolaze u kina, donosimo drugi dio liste s filmovima za koje ćemo morati pričekati do 2014. godine.

>> Crno na bijelom seli na veliki ekran – Knjige koje će postati filmovi i serije (Part I.)

 

Veronica Roth – Divergent

Foto: pagetopremiere.com

Foto: pagetopremiere.com

Ovo je prva knjiga Veronice Roth i već sad se pokazala kao uspjeh jer čak ni sve knjige iz serijala nisu izašle, a već dobivaju svoju filmsku adaptaciju. Knjiga je često uspoređivana s Igrama gladi zbog distopijske tematike, ali i publike na koju cilja, no Roth tvrdi da nije kopirala Suzanne Collins već da joj je ideja za knjigu sinula još za vrijeme studija. Glavnu ulogu igra Shailene Woodley koju ćemo u nastavcima The Amazing Spider-Mana gledati u ulozi Mary Jane Watson. Film će režirati Neil Burger, a u kinima ga očekujemo 21. ožujka 2014.

James Dashner – The Maze Runner

Foto: MTV

Foto: MTV

Ako vam još uvijek nije dosta distopijske radnje, evo pravog filma za vas. U glavnoj ulozi je Dylan O’Brien koji se poslavio u MTV-jevoj seriji Teen Wolf. Glumi Thomasa, mladića koji otkriva da se nalazi zatočen u labirintu te da mu je izbrisano pamćenje. S njim se nalazi i nekoliko drugih mladića koji moraju naučiti surađivati žele li izvući žive glave i izaći iz labirinta. U filmu glumi i Kaya Scodelario koja se proslavila ulogom u seriji Skins. Film dolazi u kina 14. veljače 2014. pa ako ne želite imati uobičajeno Valentinovo, odite pogledati ovaj uzbudljiv i akcijom nabrijan film.

Mark Helprin – Winter’s Tale

Foto: thestar.ie

Foto: thestar.ie

Zima očito nije najdraže godišnje doba samo Georgeu Martinu. Radnja ove fantastične knjige nastala iz pera književnika Marka Helprina govori o alternativnom svijetu u kojem je New York još uvijek zapeo u viktorijanskoj eri, a priča se vrti oko grupe ljudi s čarobnim moćima. Jesam spomenula da uključuje i letećeg konja? Ako vas to nije kupilo da odlučite pogledati film, onda glumačka postava sigurno hoće: Colin Farrell, Russell Crowe, Jessica Brown Findlay, Jennifer Connelly i Will Smith. Datum izlaska još nije poznat.

Joseph Delaney – The Last Apprentice/Seventh Son

Fantasy tematika prolazi kod publike. Popularizaciji među masama su pridonijeli Harry Potter i Lord of the Rings blockbusteri, a otad je taj žanr lako pronalazio put do velikih platna. I ovdje je riječ o borbi dobra i zla, a bit će i puno mačevanja, magije, čarobnjaka i mitskih bića te ćete u filmu moćividjeti Julianne Moore kao glavnu negativku. Ostatak glumačke postave čine Ben Barnes, Jeff Bridges i Jon Snow… hoću reći, Kit Harington (I KNOW NOTHING, obviously). Film dolazi u kina 17. siječnja 2014.

Neil Gaiman – The Ocean at the end of the Lane

Foto: denofgeek.com

Foto: denofgeek.com

Iako Neil Gaiman ima prave riječi za svaku situaciju, mislim da ne postoje prave riječi kojim bi se dostojno opisala genijalnost ovog autora. Knjiga je izašla 13. lipnja, a par dana poslije već je objavljeno da će dobiti filmsku adaptaciju u režiji Joea Wrighta. Zasad se ništa osim toga još ne zna, ali mislim da je prilično sigurno za pretpostaviti da se radi o nadolazećoj uspješnici čim je Gaimanov rad u pitanju. O čemu se radi? Zar vam stvarno trebam govoriti? U pitanju je Gaiman. Samo pročitajte. Ne propitkujte. Bit ćete mi zahvalni.

(Visited 254 times, 1 visits today)

Komentari