Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Crteži i slike Kurta Cobaina premijerno predstavljeni javnosti

10.08.2017. Katarina Čižić
Foto: boredpanda.com

Mnogo puta smo na umjetničkoj sceni doživjeli da se u jednoj osobi krije nekoliko talenata. Gotovo da je postalo pravilo da jedan talent ide uz drugi, stoga ne čudi što neki umjetnici ponekad zapjevaju, a glazbenici kriju crteže ili ih ponosno pokazuju javnosti. Osim toga, škrabanje po papiru te općenito crtanje i slikanje ponekad su dobra metoda da izrazimo strah, probleme ili pak sreću koja nam ispunjava tijelo. To je svakako dobar način pražnjenja duše i umjetničkih kanala.

Cobain kao crtač i slikar

Ova je misao i pravilo svakako vrijedila za Kurta Cobaina. Frontmen Nirvane, osim glazbenog talenta, nosio je u sebi i dar za vizualnu umjetnost. Za svog života crtao je i slikao te iza sebe ostavio pozamašnu zbirku radova. Upravo je nju United Talent Agency odlučio izložiti te na taj način odati počast ovom velikom glazbeniku. Kurtovi crteži izloženi su na nedavno održanoj izložbi u prostoru The Seattle Art Faira. Posjetitelji su, osim mračnih tonova crteža, skeletnih figura i snažne simbolike koja se krije na papiru i kojom su snažno nabijeni, mogli vidjeti i Kurtove nikada do tada objavljene bilježnice. One su se čuvale još od njegove smrti 1994. godine te su napokon ugledale svjetlo dana.

Ova je izložba upotpunjena i radovima Mike Kelleyja, Nate Lowmana, Elizabeth Peyton i Raymonda Pettibona. Na taj je način izložba dobila dodatno značenje te je na jednom mjestu okupila bunt i pobunu umjetnika. Za njih je umjetnost bila glavni kanal kojim su dolazili do publike te svijetu slali poruku o promjeni koju čovjek može napraviti. Idući put kada čujete zvukove Nirvane, možda joj pridodate značenje koje vam do tada nije bilo poznato. Možda idući put vizualizirate ono što je Kurt htio reći notama.


Komentari