Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Izvedbene umjetnosti

Čuj, Hamlete, čuj – prva ovosezonska premijera Teatra &TD

03.10.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Kristijan Smok

Foto: Kristijan Smok

“Ono što djelo čini klasikom sposobnost je postavljanja pitanja na koje vrijeme još nije uspjelo odgovoriti. Hamlet kao da iz dubine beskonačnog oceana na naše obale donosi probleme koji čovječanstvu ne daju mira, a proizlaze iz svijesti o smrti. Ova slobodna verzija Hamleta tankoćutno je svjedočanstvo o sukobu između nas i očevog duha, onog koji nas uhodi iz mraka i šapće nam na uho, prikaze koja od nas traži da djelujemo u njezino ime, koja nam određuje put i zahtijeva od nas da poslušamo naslijeđe koje nosimo na plećima, a da ga nismo tražili, naslijeđe krvi, kulture, prošlosti, tradicije. Noć oslobađa mračne misli u kojima čuče prikaze. Vrijeme je sišlo s uma, a nesnosan smrad stalan je u zemlji sinova. Smrdi na spaljeno meso.”

Ovim riječima argentinka Jazmin Sequeira najavljuje predstavu Čuj, Hamlete, čuj, u čijem nastajanju sudjeluje u ulozi dramaturginje. Riječ je o projektu koji nastaje pod redateljskom palicom argentinske redateljice Renate Carole Gatice i koji će obilježiti početak ovogodišnje kazališne sezone Teatra &TD. Predstava koja u kontekstu najpoznatije Shakespearove tragedije propituje pitanje slobode identiteta te njegovo oblikovanje kroz naslijeđena očekivanja uposlila je mlada, ali snažna imena hrvatskog glumišta – Dean Krivačić, Maja Katić, Zrinka Kušević, Zrinka Antičević, Ivana Pavlović i Sven Jakir. Premijera predstave zakazana je za 10. listopada u 20 sati, a ostale izvedbe moći ćete vidjeti 11. i 12 listopada te 21. i 22. studenog.

Foto: Kristijan Smok

Foto: Kristijan Smok

Foto: Kristijan Smok

Foto: Kristijan Smok

Foto: Kristijan Smok

Foto: Kristijan Smok

(Visited 80 times, 1 visits today)

Komentari