Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Film

Čujte i počujte! Počinje 12. Liburnia Film Festival

22.08.2014. Marija Vukšić
Foto: Press

Foto: Press

Sljedeći tjedan, točnije 26. kolovoza počinje 12. Liburnia Film Festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma koji se održava u Ičićima, pet kilometara od Opatije. Festival traje pet dana, a na njemu će biti prikazano 25 filmova iz 2013. i 2014. godine.

Od tih filmova, 14 ih je u glavnoj konkurenciji, šest u Regionalnom programu i četiri u produkciji Restarta koji je, uz udrugu Delta iz Rijeke, suorganizator festivala. Na festivalu će prisustvovati više od 70 domaćih i međunarodnih gostiju, filmaša, selektora i filmskih kritičara iz devet zemalja. Zasad su svoj siguran dolazak potvrdili novinari The Hollywood Reportera, Indie Wirea, Scren Internationala i domaći filmski kritičari. Od selektora posebno se ističu selektori iz Bradford International Film Festivala,  American Documentary Film Festivala iz Palm Springsa, Balkan Florence Expressa te selektori regionalnih DokuFesta, Underhill Festa, Makedoxa, Slobodna Zona Film Festivala i Kratkofil Plusa.

Podijelit će se ukupno sedam nagrada. Selektor i direktor festivala Oliver Šertić i producentica Maja Uršić Staraj najavili u da se i ove godine dodjeljuje nagrada najboljem redatelju, snimatelju, montažeru, dizajneru zvuka, regionalnom filmu te nagrada žirija i publike.

Ali to nije sve! U sklopu festivala održat će se četiri edukacijska programa: radionica “Prvi put snimam”  na koju se mogu prijaviti svi, neovisno o dobi, filmsko znanju i iskustvu, radionica “Što čujemo o filmu” za najmlađe, Autorska analiza dokumentarnog filma i Case study dokumentarnog filma “Gangster te voli”. Osim filmova, moći ćete poslušati bendove i glazbenike kao što su Pips, chips and video clips, Veja i Iz@ Medošević.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Komentari