Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Da Vinci dobiva svoj vrtuljak

15.04.2013. Eleonora Glišić

Foto: facebook.com/ Minitalia Leolandia Park

Foto: facebook.com/ Minitalia Leolandia Park

Posljednjih desetak godina ime renesansnog umjetnika i izumitelja Leonarda da Vincija provuklo se kroz mnoge unosne komercijalne proizvode i projekte, od neizostavnih romana Dana Browna do nove serije “Da Vincijevi demoni“.

Najnoviji projekt vezan uz ime velikog Leonarda je i veliki vrtuljak koji će biti otvoren za posjetitelje ovog ljeta u zabavnom parku Coney Island u New Yorku. Coney Island zabavni park je prije nekoliko godina kupila talijanska tvrtka Zamperla čiji je doprinos upravo Bici Da Vinci, vožnja u kojoj posjetitelji voze čarobne leteće bicikle napravljene prema Da Vincijevom dizajnu. “Čarobni bicikli” bit će modeli istovjetni onima koji se nalaze u Zamperlinoj Minitalia Leolandiji u blizini Milana. Vožnja čarobnim biciklom predstavlja dizajn i operativnu metodu Da Vincijeva projekta velikog letećeg stroja “Grande Nibbia”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari