Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Da Vinci dobiva svoj vrtuljak

15.04.2013. Eleonora GlišićVrijeme čitanja: 1 minuta

Foto: facebook.com/ Minitalia Leolandia Park

Foto: facebook.com/ Minitalia Leolandia Park

Posljednjih desetak godina ime renesansnog umjetnika i izumitelja Leonarda da Vincija provuklo se kroz mnoge unosne komercijalne proizvode i projekte, od neizostavnih romana Dana Browna do nove serije “Da Vincijevi demoni“.

Najnoviji projekt vezan uz ime velikog Leonarda je i veliki vrtuljak koji će biti otvoren za posjetitelje ovog ljeta u zabavnom parku Coney Island u New Yorku. Coney Island zabavni park je prije nekoliko godina kupila talijanska tvrtka Zamperla čiji je doprinos upravo Bici Da Vinci, vožnja u kojoj posjetitelji voze čarobne leteće bicikle napravljene prema Da Vincijevom dizajnu. “Čarobni bicikli” bit će modeli istovjetni onima koji se nalaze u Zamperlinoj Minitalia Leolandiji u blizini Milana. Vožnja čarobnim biciklom predstavlja dizajn i operativnu metodu Da Vincijeva projekta velikog letećeg stroja “Grande Nibbia”.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari