Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Vizart

Da Vinci dobiva svoj vrtuljak

15.04.2013. Eleonora Glišić

Foto: facebook.com/ Minitalia Leolandia Park

Foto: facebook.com/ Minitalia Leolandia Park

Posljednjih desetak godina ime renesansnog umjetnika i izumitelja Leonarda da Vincija provuklo se kroz mnoge unosne komercijalne proizvode i projekte, od neizostavnih romana Dana Browna do nove serije “Da Vincijevi demoni“.

Najnoviji projekt vezan uz ime velikog Leonarda je i veliki vrtuljak koji će biti otvoren za posjetitelje ovog ljeta u zabavnom parku Coney Island u New Yorku. Coney Island zabavni park je prije nekoliko godina kupila talijanska tvrtka Zamperla čiji je doprinos upravo Bici Da Vinci, vožnja u kojoj posjetitelji voze čarobne leteće bicikle napravljene prema Da Vincijevom dizajnu. “Čarobni bicikli” bit će modeli istovjetni onima koji se nalaze u Zamperlinoj Minitalia Leolandiji u blizini Milana. Vožnja čarobnim biciklom predstavlja dizajn i operativnu metodu Da Vincijeva projekta velikog letećeg stroja “Grande Nibbia”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari