Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Vizart

Da Vinci dobiva svoj vrtuljak

15.04.2013. Eleonora Glišić

Foto: facebook.com/ Minitalia Leolandia Park

Foto: facebook.com/ Minitalia Leolandia Park

Posljednjih desetak godina ime renesansnog umjetnika i izumitelja Leonarda da Vincija provuklo se kroz mnoge unosne komercijalne proizvode i projekte, od neizostavnih romana Dana Browna do nove serije “Da Vincijevi demoni“.

Najnoviji projekt vezan uz ime velikog Leonarda je i veliki vrtuljak koji će biti otvoren za posjetitelje ovog ljeta u zabavnom parku Coney Island u New Yorku. Coney Island zabavni park je prije nekoliko godina kupila talijanska tvrtka Zamperla čiji je doprinos upravo Bici Da Vinci, vožnja u kojoj posjetitelji voze čarobne leteće bicikle napravljene prema Da Vincijevom dizajnu. “Čarobni bicikli” bit će modeli istovjetni onima koji se nalaze u Zamperlinoj Minitalia Leolandiji u blizini Milana. Vožnja čarobnim biciklom predstavlja dizajn i operativnu metodu Da Vincijeva projekta velikog letećeg stroja “Grande Nibbia”.

(Visited 57 times, 2 visits today)

Komentari