Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Da Vincijeva izložba u Beogradu!

21.04.2013. Žana Amidžić

Foto:facebook.com/leonardo

Foto:facebook.com/leonardo

Vjerovatno ste čuli, a neki možda i gledaju novu FOX-ovu seriju Da Vinci’s demons (da Vincijevi demoni), koja je očarala gledatelje diljem svijeta. Ta očaranost je stigla i do Srbije, točnije do Beograda gdje će se u čast ove serije, u suradnji s Muzejom nauke i tehnike, održati zanimljiva izložba posvećena Leonardu da Vinciju.

Izložba pod nazivom “Leonardo da Vinči – naučnik i pronalazač”, koja traje od 22. travnja do 25. travnja 2013. godine, će se moći pogledati u Delta Cityju gdje će biti izloženo pet modela napravljenih prema autentičnim da Vincijevim nacrtima. Među njima su kran, presa, te poznati propeler – naprava čiji dizajn je poslužio kao inspiracija za današnji helikopter. Osim što će posjetitelji moći razgledavati izložbu, imati će i priliku zabaviti se uz specijalno kreiranu optičku iluziju, kao i uz podnu grafiku koja daje osjećaj udubljenja u kojem je prikazan mladi da Vinci dok radi na svojoj poznatoj skulpturi, tzv. Leonardovom konju.

Foto:facebook.com/leonardo

Foto:facebook.com/leonardo/propeler

Iako je da Vinci poznat po slikarijama, malo se toga zna o njegovim izumima. Ako želite usavršiti postojeće znanje o njemu i njegovim djelima, zaputite se u Delta City, a poslije uz kavu ili čaj otkrijte koji su to da Vincijevi demoni.

(Visited 224 times, 1 visits today)

Komentari