Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Vizart

Da Vincijeva izložba u Beogradu!

21.04.2013. Žana Amidžić

Foto:facebook.com/leonardo

Foto:facebook.com/leonardo

Vjerovatno ste čuli, a neki možda i gledaju novu FOX-ovu seriju Da Vinci’s demons (da Vincijevi demoni), koja je očarala gledatelje diljem svijeta. Ta očaranost je stigla i do Srbije, točnije do Beograda gdje će se u čast ove serije, u suradnji s Muzejom nauke i tehnike, održati zanimljiva izložba posvećena Leonardu da Vinciju.

Izložba pod nazivom “Leonardo da Vinči – naučnik i pronalazač”, koja traje od 22. travnja do 25. travnja 2013. godine, će se moći pogledati u Delta Cityju gdje će biti izloženo pet modela napravljenih prema autentičnim da Vincijevim nacrtima. Među njima su kran, presa, te poznati propeler – naprava čiji dizajn je poslužio kao inspiracija za današnji helikopter. Osim što će posjetitelji moći razgledavati izložbu, imati će i priliku zabaviti se uz specijalno kreiranu optičku iluziju, kao i uz podnu grafiku koja daje osjećaj udubljenja u kojem je prikazan mladi da Vinci dok radi na svojoj poznatoj skulpturi, tzv. Leonardovom konju.

Foto:facebook.com/leonardo

Foto:facebook.com/leonardo/propeler

Iako je da Vinci poznat po slikarijama, malo se toga zna o njegovim izumima. Ako želite usavršiti postojeće znanje o njemu i njegovim djelima, zaputite se u Delta City, a poslije uz kavu ili čaj otkrijte koji su to da Vincijevi demoni.

(Visited 244 times, 1 visits today)

Komentari