Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Vizart

Dalston House: Kuća s čije se fasade može visiti bez straha

05.07.2013. Andrea Ćorić
Foto: youtube.com/screenshot

Foto: youtube.com/screenshot

Zadnjih dana nešto se neobično događa u Londonu: ljudi hodaju po fasadama, vise s krovova pa čak i bacaju djecu s prozora! Srećom, radi se samo o optičkoj iluziji i to vrlo dobroj. Ova reflektirajuća kuća instalacija je argentinskog umjetnika Leandra Erlicha, pod nazivom Dalston House, a sastoji se od horizontalne „fasade“ i velikog zrcala postavljenog pod kutem od 45 stupnjeva. Važan dio ovog rada je i publika jer oni su ti koju rad oživljuju stvarajući raznorazne duhovite, i ako nismo svjesni da se radi samo o iluziji, zastrašujuće prizore. Za Erlicha je interakcija promatrača s izloškom od izrazite važnosti. Ovu instalaciju prvi put je izložio na jednom pariškom festivalu na otvorenom kada je, kako kaže, pokušavao smisliti nešto što će biti zabavno i onima koji odluče sudjelovati kao i onima koji ostanu sa strane, samo promatrajući djelo. Ipak, zabava nije jedino što zanima ovog umjetnika. Fasada je izrađena po uzoru na tipične fasade kakve se viđaju po raznim kvartovima Londona. Postavljena je na mjestu na kojem se nekada nalazila slična kuća koja je stradala prilikom jednog bombardiranja. Rad se tako bavi i interakcijom s publikom, ali i arhitekturom i našim doživljajem iste kao i refleksijom promjena.

Foto: youtube.com/screenshot

Foto: youtube.com/screenshot

(Visited 181 times, 1 visits today)

Komentari