Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Dan E dobiva pojačanje: Elementalovi gosti su Sassja i Marčelo & Napeti Quintet

16.01.2016. Inga ĐudikFoto: facebook.com/ Elemental - Dan E - Dom sportova 5. 3. 2016.

Proslava 18 godina postojanja i samostalni koncert u Domu sportova najvažniji je dan za jedno od vodećih imena na našoj hip hop i rap sceni, Elemental. Koncert će se održati 5. ožujka u organizaciji Los Angeles Agency, a gostovat će Sassja i Marčelo uz pratnju Napetog Quinteta.

Elemental je bend koji je 1998. krenuo kao grupa od tri MC-a, a danas broje sedam članova sa šest albuma iza sebe i jednim u pripremi, koji se više nego uspješno poigrava drugim glazbenim izričajima ostavši pri tome u domeni rap glazbe. U 18 godina bogate karijere i šarolikih suradnji, Elemental si je izgradio ime i status, te osigurao čvrsto mjesto na regionalnoj glazbenoj sceni, a opet nas svakim novim izbačenim singlom uspiju iznenaditi i potvrditi to mjesto. Definitivno ih se ne može smjestiti u jednu ladicu, već su kategorija za sebe svojim pjesmama političkih, socijalnih, ljubavnih i svakodnevnih tema i baš zato je teško izdvojiti najbolje od najboljeg. Politički osviještena Zašto te imam čak je zabranjena na većini televizijskih postaja, a Priroda i društvo i šest godina od objave opisuju tipični balkanski mentalitet.

U 2015. su izbacili dva nova singla kao najavu za novi album, Goli i bosi i Sve je moje tuđe. U publici su se pjesme već udomaćile i svi nestrpljivo čekaju album najavljen za početak ove godine. Kao da novi album nije dovoljno veliki korak, izdat će ga pod vlastitom diskografskom etiketom 383 Records. Novi album, samostalno izdavanje, samostalni veliki koncert – mali koraci za čovjeka, veliki za Elemental i njihove obožavatelje.

Sanela Alilović aka Sassja prva je žena FMJAM-a i jedna od rijetkih ženskih MC-a na ovim prostorima. Službeni početak se broji od 2010. godine kada objavljuje spot za single Ostavi da gori. Sassja u svojim pjesmama vrlo uspješno izlazi iz okvira hip hop glazbe poigravajući se opuštenim reggae flowom, ali i nešto jačim dubstepom i dancehallom. U ožujku prošle godine izlazi njezin album prvijenac Taktički praktično nastao suradnjom s Kooladeom, grupom Who See, Frenkiejem, Billainom, a na pjesmi Etikete koja je prešla brojku od milijun pregleda na YouTubeu je podijelila mikrofon s Remi. Recenziju albuma možete pročitati ovdje.

 Marko Šelić zvani Marčelo je nesvestrani čovjek koji piše romane, kolumne i pjesme, a svojom umjetnošću djeluje na promjenu svijesti mladih i bori se protiv trgovine ljudima. Ima četiri studijska albuma, stotinjak objavljenih kolumni, dva romana, zbirku tekstova, jedan knjigoalbum i nekoliko ispita do diplome profesora srpskog jezika i književnosti. Napet šou, knjigoalbum iz 2014. godine je svojevrsna multimedijalna zbirka suvremene poezije i toplih ljudskih priča, a do sada je prodan u više od 10.000 primjeraka. Vrhunac promocije albuma se dogodio na koncertu u beogradskoj Hali sportova 10. listopada 2015. godine, uz Elemental kao goste. Marčela na promocijama Napetog šoua prati Napeti Quintet, a uz hitove s albuma kao što su Čep, Pegla i Laž, 5. ožujka nas čeka pravo napetovanje šoua.

Foto: Press

Foto: Press

Ulaznice za koncert su trenutno u prodaji po cijeni od 65 kuna, a na sam dan koncerta će iznositi 80 kuna, a možete ih naći na službenim prodajnim mjestima:

Dirty old shop, Tratinska 18,

Rockmark, Berislavićeva 13,

Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7,

Aquarius CD shop, Varšavska 13,

Eventimova prodajna mjesta i eventim.hr.

Komentari