Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Dan žena kroz fotografiju: Javna debata i izložba

07.03.2015. Ziher.hr
Foto: Facebook/ Hrvatsko debatno drustvo

Foto: Facebook/ Hrvatsko debatno drustvo

Hrvatsko debatno društvo poziva vas na javnu debatu koja će se održati 9. ožujka u sklopu umjetničke izložbe studenata Likovne Akademije. S obzirom na to da je tema umjetničke izložbe Dan žena, srednjoškolski debatanti debatirat će na tezu “Treba poboljšati pravni status žena u društvu”. Osim same izložbe i debate, proglasit će se i pobjednici Foto natječaja ”Dan žena kroz fotografiju” koji je organiziran od strane Hrvatskog debatnog društva za sve osnovnoškolce i srednjoškolce Grada Zagreba s ciljem poticanja mladih da kritički razmišljaju o ljudskim pravima i njihovom kršenju. Istog dana bit će izložene najbolje fotografije, prema mišljenju stručnog žirija.

“Prava žena” tema je godine Hrvatskog debatnog društva. Na debatnim turnirima učenici su debatirali na brojne teze iz ovog područja. Javna debata koja će se održati u ponedjeljak dio je tog ciklusa kojem je želja osvijestiti među mladima problematiku oko prava žena te položaja žena u društvu. Mjesto održavanja debate je Kuća Europe u Cesarčevoj 6 s početkom u 12,45 sati.
Raspored događaja:
12,00 – 12,40 Izložba studenata Likovne akademije U Zagrebu (udruga Pensat)
12,45 – 13,30 Javna debata srednjoškolskih učenika na navedenu temu
13,30 – 14,00 Proglašenje najboljih radova u 3 kategorije foto natječaja

(Visited 69 times, 1 visits today)

Komentari