Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Dani frankofonskog filma na programu Art-kina

18.03.2018. Ziher.hrFoto: press / "Crveni krug"

U suradnji s Francuskom alijansom Rijeka (Alliance Française Rijeka) u Art-kino od 19. do 21. ožujka stižu još jedni Dani frankofonskog filma, u sklopu kojih će se u tri dana prikazati tri filma: marokanska drama Adios Carmen te francuski krimi-trileri Corporate i Crveni krug.

Ciklus otvara film Adios Carmen uz prigodan domjenak na kojem će posjetitelji moći kušati neke od tradicionalnih marokanskih zalogaja. Triler Corporate prati Emile, voditeljicu odjela ljudskih resursa u multinacionalnoj kompaniji. Ona je za taj posao odabrana jer je nemilosrdna i obavlja ga bez grižnje savjesti sve dok jedan zaposlenik ne počini samoubojstvo.

Foto: press / “Corporate”

Posljednji film ciklusa je Crveni krug iz 1970. godine u režiji Jean-Pierrea Melvillea, poznatog po minimalističkim film noir dramama kojima je uvelike utjecao na redatelje poput Jeana-Luca Godarda i Quentina Tarantina.

Raspored:

Ponedjeljak, 19. ožujka u 19 sati: Adios Carmen, Maroko / Belgija / Ujedinjeni Arapski Emirati, 2014.

Utorak, 20. ožujka u 20 sati: Corporate, Francuska, 2017.

Srijeda, 21. ožujka u 20 sati: Crveni krug, Francuska / Italija, 1970.

Svoje mjesto u Art-kinu možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom (051 323 261) svakim danom od 16 do 20 sati ili ih kupiti online putem stranice ulaznice.hr.

Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Komentari