Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Dani Marije Jurić Zagorke

21.11.2014. Inga Đudik
Foto: facebook.com/events - Centar za ženske studije

Foto: facebook.com/events – Centar za ženske studije

Na Dolcu 8 trenutno se odvija međunarodni znanstveni skup povodom osmih Dana Marije Jurić Zagorke 2014. u organizaciji Centra za ženske studije, a predstavljen je i stalni postav Memorijalnog stana M. J. Zagorke čiji su autori Željko i Lana Kovačić.

Tradicionalno, Dani su započeli dodjelom Nagrade za studentski rad na temu žena odnosno rodne problematike u utorak, 18. studenog.

Program se nastavio u srijedu performansom Srđana Sandića Ženski pozdrav Matošu, gdje su sudionici prošetali od spomenika Marije Jurić Zagorke do spomenika A. G. Matošu.

Posebni panel Suvremena feministička kritika građanstva, ženskog reproduktivnog rada pod okriljem akumulacije kapitala predstavljen je jučer, 20. studenog, u KIC-u, prateći temu znanstvenog skupa koja glasi Intimno građanstvo – obitelj, brak, spolnost i zakon u povijesnoj i suvremenoj perspektivi.

Danas i sutra održava se već spomenuti međunarodni znanstveni skup na kojem će sudjelovati tridesetak izlagača.

Ukoliko imate želju sudjelovati u Danima, još nije kasno. Šetnjom Zagorkinim tragom po Zagrebu zatvorit će se i ovi Dani Marije Jurić Zagorke u nedjelju, 23. studenog.

U okviru Dana bit će predstavljen Zbornik radova s književno-znanstvenih skupova Dana protekle dvije godine, kao i LARP (Live Action Role Playing) projekt Astra utemeljen na životu i radu M. J. Zagorke.

(Visited 189 times, 1 visits today)

Komentari