Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Knjige

Dani Marije Jurić Zagorke

21.11.2014. Inga Đudik
Foto: facebook.com/events - Centar za ženske studije

Foto: facebook.com/events – Centar za ženske studije

Na Dolcu 8 trenutno se odvija međunarodni znanstveni skup povodom osmih Dana Marije Jurić Zagorke 2014. u organizaciji Centra za ženske studije, a predstavljen je i stalni postav Memorijalnog stana M. J. Zagorke čiji su autori Željko i Lana Kovačić.

Tradicionalno, Dani su započeli dodjelom Nagrade za studentski rad na temu žena odnosno rodne problematike u utorak, 18. studenog.

Program se nastavio u srijedu performansom Srđana Sandića Ženski pozdrav Matošu, gdje su sudionici prošetali od spomenika Marije Jurić Zagorke do spomenika A. G. Matošu.

Posebni panel Suvremena feministička kritika građanstva, ženskog reproduktivnog rada pod okriljem akumulacije kapitala predstavljen je jučer, 20. studenog, u KIC-u, prateći temu znanstvenog skupa koja glasi Intimno građanstvo – obitelj, brak, spolnost i zakon u povijesnoj i suvremenoj perspektivi.

Danas i sutra održava se već spomenuti međunarodni znanstveni skup na kojem će sudjelovati tridesetak izlagača.

Ukoliko imate želju sudjelovati u Danima, još nije kasno. Šetnjom Zagorkinim tragom po Zagrebu zatvorit će se i ovi Dani Marije Jurić Zagorke u nedjelju, 23. studenog.

U okviru Dana bit će predstavljen Zbornik radova s književno-znanstvenih skupova Dana protekle dvije godine, kao i LARP (Live Action Role Playing) projekt Astra utemeljen na životu i radu M. J. Zagorke.

Komentari