Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Knjige

Danielle Trussoni stiže u Zagreb

30.04.2013. Marta Reljanović
Foto: naklada ljevak

Foto: naklada ljevak

Zagreb je u zadnje vrijeme bio gost mnogim poznatim licima, a jedno poznato svim ljubiteljima spekulativne fikcije stiže u četvrtak, 9. svibnja. Tada će se u 21 sat, u VIP Clubu, održati promocija nove knjige Danielle Trussoni, Angelopolis.

Američka spisateljica, Danielle Trussoni, svoju je karijeru započela objavljivanjem tekstova u časopisima The New York Times Magazine, Telegraph Magazine, The New York Times Book Review, no javnosti se u potpunosti predstavila svojom knjigom memoara Falling Though the Earth. Knjiga je prevedena na 32 jezika zbog velikog interesa publike, a New York Times ju je proglasio najboljom knjigom 2006. godine. Također, objavila je roman Angeologija čiji je nastavak Angelopolis.

Roman Angelopolis napeta je priča o zavođenju i oslobađanju, o potrazi za blagom i božanskim ratovima, u kojoj se isprepleću ruska carska prošlost, suvremena genetika i poznati pohod arhanđela Gabrijela u svježem, novom susretu povijesti i mita.  Pisan je smjesom žanrova, od fantastike, trilera, misterija, krimića, povijesnog romana do ljubića. Naći će se ponešto za svakoga.

Trussoni će gostovati i na SFeraKonu, sajmu SF-a koji se održava na FER-u od 10.-12.svibnja.

(Visited 153 times, 1 visits today)

Komentari