Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Knjige

Danielle Trussoni stiže u Zagreb

30.04.2013. Marta Reljanović
Foto: naklada ljevak

Foto: naklada ljevak

Zagreb je u zadnje vrijeme bio gost mnogim poznatim licima, a jedno poznato svim ljubiteljima spekulativne fikcije stiže u četvrtak, 9. svibnja. Tada će se u 21 sat, u VIP Clubu, održati promocija nove knjige Danielle Trussoni, Angelopolis.

Američka spisateljica, Danielle Trussoni, svoju je karijeru započela objavljivanjem tekstova u časopisima The New York Times Magazine, Telegraph Magazine, The New York Times Book Review, no javnosti se u potpunosti predstavila svojom knjigom memoara Falling Though the Earth. Knjiga je prevedena na 32 jezika zbog velikog interesa publike, a New York Times ju je proglasio najboljom knjigom 2006. godine. Također, objavila je roman Angeologija čiji je nastavak Angelopolis.

Roman Angelopolis napeta je priča o zavođenju i oslobađanju, o potrazi za blagom i božanskim ratovima, u kojoj se isprepleću ruska carska prošlost, suvremena genetika i poznati pohod arhanđela Gabrijela u svježem, novom susretu povijesti i mita.  Pisan je smjesom žanrova, od fantastike, trilera, misterija, krimića, povijesnog romana do ljubića. Naći će se ponešto za svakoga.

Trussoni će gostovati i na SFeraKonu, sajmu SF-a koji se održava na FER-u od 10.-12.svibnja.

(Visited 151 times, 1 visits today)

Komentari