Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Film

Danilo Šerbedžija novi predsjednik Društva hrvatskih redatelja

22.02.2015. Kristina Vrdoljak
Foto: lunimegumi.tumblr.com

Foto: lunimegumi.tumblr.com

U petak 20. veljače  došlo je do smjene vlasti u Društvu hrvatskih redatelja kada je Danilo Šerbedžija na skupštini sa 37 glasova nadmašio protukandidata Zvonimira Ilijića koji je skupio 11 glasova. Dosadašnja predsjednica Irena Škorić prije početka skupštine podnijela je ostavku koja je bila nevažeća jer nije bila potpisana. Zbog toga je na skupštini opozvana s 48 glasova (jedan je glas bio protiv). Upravni odbor koje su činili Branko Ištvančić, Neven Hitrec, Daniel Kušan i Hana Jušić opozvan je s 46 glasova prisutnih članova ( 3 su bila protiv).  Novi Upravni odbor čine: Igor Mirković, Branko Schmidt, Nebojša Slijepčević i Antonio Nuić.

Danilo Šerbedžija rođen je 1971. godine, studirao je na The School of Film Sveučilišta Ohio, a njegov dugometražni prvijenac 72 dana (2010), film o obitelji iz izoliranog sela u Lici koja živi od djedove američke mirovine, bio je kandidat za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Osim toga Šerbedžija je autor dokumentaraca, televizijskih serija i glazbenih spotova.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Komentari