Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

Danilo Šerbedžija novi predsjednik Društva hrvatskih redatelja

22.02.2015. Kristina Vrdoljak
Foto: lunimegumi.tumblr.com

Foto: lunimegumi.tumblr.com

U petak 20. veljače  došlo je do smjene vlasti u Društvu hrvatskih redatelja kada je Danilo Šerbedžija na skupštini sa 37 glasova nadmašio protukandidata Zvonimira Ilijića koji je skupio 11 glasova. Dosadašnja predsjednica Irena Škorić prije početka skupštine podnijela je ostavku koja je bila nevažeća jer nije bila potpisana. Zbog toga je na skupštini opozvana s 48 glasova (jedan je glas bio protiv). Upravni odbor koje su činili Branko Ištvančić, Neven Hitrec, Daniel Kušan i Hana Jušić opozvan je s 46 glasova prisutnih članova ( 3 su bila protiv).  Novi Upravni odbor čine: Igor Mirković, Branko Schmidt, Nebojša Slijepčević i Antonio Nuić.

Danilo Šerbedžija rođen je 1971. godine, studirao je na The School of Film Sveučilišta Ohio, a njegov dugometražni prvijenac 72 dana (2010), film o obitelji iz izoliranog sela u Lici koja živi od djedove američke mirovine, bio je kandidat za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Osim toga Šerbedžija je autor dokumentaraca, televizijskih serija i glazbenih spotova.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari