Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Film

Danilo Šerbedžija novi predsjednik Društva hrvatskih redatelja

22.02.2015. Kristina Vrdoljak
Foto: lunimegumi.tumblr.com

Foto: lunimegumi.tumblr.com

U petak 20. veljače  došlo je do smjene vlasti u Društvu hrvatskih redatelja kada je Danilo Šerbedžija na skupštini sa 37 glasova nadmašio protukandidata Zvonimira Ilijića koji je skupio 11 glasova. Dosadašnja predsjednica Irena Škorić prije početka skupštine podnijela je ostavku koja je bila nevažeća jer nije bila potpisana. Zbog toga je na skupštini opozvana s 48 glasova (jedan je glas bio protiv). Upravni odbor koje su činili Branko Ištvančić, Neven Hitrec, Daniel Kušan i Hana Jušić opozvan je s 46 glasova prisutnih članova ( 3 su bila protiv).  Novi Upravni odbor čine: Igor Mirković, Branko Schmidt, Nebojša Slijepčević i Antonio Nuić.

Danilo Šerbedžija rođen je 1971. godine, studirao je na The School of Film Sveučilišta Ohio, a njegov dugometražni prvijenac 72 dana (2010), film o obitelji iz izoliranog sela u Lici koja živi od djedove američke mirovine, bio je kandidat za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Osim toga Šerbedžija je autor dokumentaraca, televizijskih serija i glazbenih spotova.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Komentari