Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Darko Rundek na INmusic festivalu #12 predstavlja Apocalypso Now

06.03.2017. Ziher.hrFoto: www.inmusicfestival.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

Povodom 20 godina od izlaska prvog samostalnog albuma “Apokalipso”, Darko Rundek premijerno u Hrvatskoj na glavnoj pozornici INmusic festivala #12 predstavlja jedinstvenu retrospektivu svoje bogate karijere – Apocalypso Now! Glazbena karijera Darka Rundeka započela je 1979. godine u grupi Haustor koja je obilježila zagrebačku, ali i cjelokupnu glazbenu scenu bivše Jugoslavije s hitovima poput Šal od svile, Uzalud pitaš, Ena, Šejn, Moja prva ljubav, itd.

Početkom 1997. godine Darko Rundek objavio je prvi samostalni album “Apokalipso” na kojem je kroz suradnju s oko 20 glazbenika predstavio jedinstven, osebujan zvuk kojeg su odmah zavoljeli i publika i kritičari. Uslijedili su iznimno uspješni albumi “U širokom svijetu” 2000. i “Ruke” 2002. godine, a već 2003. godine Darko Rundek formira novi sastav – Rundek Cargo Orkestar, s kojim kreće na opsežnu turneju u sklopu koje nastaje i dvostruki live album “Zagrebačka magla”. Uslijedio je “Mhm a-ha oh yeah da-da” 2006. godine te formiranje Rundek Cargo Tria i albumi “Plavi avion” 2010. i “Mostovi” 2015. godine.

Na dvanaesto izdanje INmusic festivala Darko Rundek dolazi s novim projektom Apocalypso Now. “Apokalipso izlazi remasteriran na dvostrukom vinilu i u bogato opremljenom boxu s nikad objavljenim snimkama Haustorovih Dovitljivih malih čudaka iz 1990. godine, a taj ćemo rođendan proslaviti i ograničenom serijom koncerata sa za tu priliku okupljenim velikim bendom i hepeningom pod naslovom Apocalypso Now“, najavljuje Rundek. Publika INmusic festivala #12 imat će priliku premijerno u Hrvatskoj uz Apocalypso Now uživati u zaokruženom glazbeno-scenskom projektu uz sedam pratećih glazbenika, autorski video i svjetlosne efekte namijenjene velikim pozornicama kao primjeren presjek bogate Rundekove karijere.

Darko Rundek s izvedbom Apocalypso Now na INmusic festivalu #12 pridružuje se impresivnom line-upu koji trenutno čine Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly, Repetitor, Slaves i mnogi drugi. INmusic festival #12 održat će se od 19. do 21. lipnja na zagrebačkom Jarunu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja na festivalu omogućava beskontaktno plaćanje. Festivalske ulaznice dostupne su po cijeni od  399 kn do 17. ožujka u svim poslovnicama OTP banke, Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) i putem službenog festivalskog webshopa. Sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 200 kn dostupne su putem službenog festivalskog webshopa također do 17. ožujka.

(Visited 101 times, 1 visits today)

Komentari