Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Glazba

Darkside, Klaxons i Mark Ronson dolaze na For Festival na Hvaru!

19.02.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/for.festival

Foto: facebook.com/for.festival

Festival elektronske glazbe s otoka Hvara For Festival objavio je prva imena ovogodišnjeg line-upa. Drugo izdanje ovog jedinstvenog boutique festivala smještenog u idiličnost otoka Hvara održat će se od četvrtka, 19. lipnja, do nedjelje, 22. lipnja.

Kao i prošle godine, večeri su rezervirane za live koncerte u Venerandi, nakon čega slijede cjelonoćni partiji na plaži uz najzanimljivija i najinovativnija imena plesne i elektronske glazbe. S obzirom na prirodne ljepote Hvara, ljetni dani su stvoreni za uživanje na plažama uz odabranu glazbenu podlogu.

Ove godine na Hvaru će zasvirati Darkside, projekt elektroničara Nicolasa Jaara i multiinstrumentalista Davea Harringtona, zatim britanski nu-rave-indie bend Klaxons, te post-industrial eksperimentalni elektroničari Factory Floor, čiji je istoimeni prošlogodišnji debitantski album dobio iznimne pohvale.

Uz njih će DJ setove odvrtjeti poznati britanski producent Mark Ronson, londonski DJ Erol Alkan te Storm Queen. Ostali zasad potvrđeni izvođači su Movement, Tensnake, Kelela, Maurice Fulton, Daniel Wang, Psychemagik, Tiger & Woods, Bok Bok, Fort Romeau, i Ghost Culture.

U prodaji je samo 2500 ulaznica, čineći For intimnim festivalom. Ulaznice koštaju 220 eura, ali naknadno će vjerojatno biti pušten ograničen broj ex-yu ulaznica po nižoj cijeni.

Komentari