Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Dead Kennedys bez Biafre prvi put u Hrvatskoj

13.10.2016. Ziher.hrFoto: Dead Kennedys - Pogreb X - Vox Populi / 27.10. / Boogaloo / Zg/www.facebook.com/events

Najveće ime drugog vala punk rocka, Dead Kennedys, dolaze 27. listopada u zagrebački Boogaloo u sklopu svoje europske turneje. To je njihov prvi dolazak u Hrvatsku u 38 godina dugoj karijeri.

Kratka biografija

Dead Kennedys su osnovani 1978. u San Franciscu i jedan su od najutjecajnijih punk rock bandova. Svoje ime ne povezuju direkno sa obitelji Kennedy već sa njihovom tragedijom koju povezuju sa krajem „američkog sna“. Prvi singl California Uber Alles objavili su 1979. i sa njime odmah uzburkali javnost zbog direktnog napada na tadašnjeg guvernera Californije, Jerry Browna prozivajući ga nacistom. Zbog takvih angažiranih stavova su ih mediji prozvali američkim Sex Pistolsima. Svojim drugim singlom Holiday In Cambodia su potvrdili svoje stavove dok su glazbeno dokazali da donose nešto novo i zanimljivo u punk rock scenu.

Svojim prvim albumom „Fresh Fruit For Rotting Vegetables“ koji je objavljen 1980. godine Dead Kennedys postaju uz škotske The Exploited i britanske U.K.Subs predvodnici druge punk generacije tako postavši uz Ramonese najznačajniji američki punk band. Sve ovo se smatra još većim uspjehom kada se zna da Dead Kennedys ne prpadaju ni jednoj velikoj izdavačkoj kući, već da su sva njihova izdanja objavljena za njihovu izdavačku kuću „Alternative Tentacles“ koju je osnovao pjevač Jello Biafra te su zbog toga postali inspiracija i uzor cijeloj DIY (Do It Yourself) sceni.

Idući singl Too Drunk To Fuck dolazi do 30. mjesta službenih top lista u Americi i Europi i ostaje na listi 100 najpopularnijih pjesma iz osamdesetih. 1986. godine objavljuju svoj četvrti i posljednji album „Bedtime For Democracy“. Naziv albuma je inspiriran igranim filmom „Bedtime For Bonzo“ iz 1951. u kojem glumi Ronald Regan. Nakon koncerta u San Franciscu u veljači 1986. Dead Kennedys prestaju sa radom i svatko od članova kreće svojim solo karijerama. Od 2002. godine se Dead Kennedys ponovno okupljaju, ali bez Biafre. 

DKs bez Biafre, Pogreb bez Kečera

Predgrupe na zagrebačkom koncertu bit će legendarni Pogreb X iz Vinkovaca, Vox Populi iz Beograda te domaći Eksodus. Početak koncerta je najavljen za 21 sat, a cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 150 kn, a na ulazu 170 kn.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim mjestima: ZagrebDirty Old Shop, Kloto, Purgatory, Octopus Piercing Studio, Rockmark; RijekaDallas Music Shop; ON PAROLE – http://www.on-parole.com/shop/tickets; Eventim sistem www.eventim.hr.

Komentari