Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Dead Kennedys bez Biafre prvi put u Hrvatskoj

13.10.2016. Ziher.hrFoto: Dead Kennedys - Pogreb X - Vox Populi / 27.10. / Boogaloo / Zg/www.facebook.com/events
Vrijeme čitanja: 2 minute

Najveće ime drugog vala punk rocka, Dead Kennedys, dolaze 27. listopada u zagrebački Boogaloo u sklopu svoje europske turneje. To je njihov prvi dolazak u Hrvatsku u 38 godina dugoj karijeri.

Kratka biografija

Dead Kennedys su osnovani 1978. u San Franciscu i jedan su od najutjecajnijih punk rock bandova. Svoje ime ne povezuju direkno sa obitelji Kennedy već sa njihovom tragedijom koju povezuju sa krajem „američkog sna“. Prvi singl California Uber Alles objavili su 1979. i sa njime odmah uzburkali javnost zbog direktnog napada na tadašnjeg guvernera Californije, Jerry Browna prozivajući ga nacistom. Zbog takvih angažiranih stavova su ih mediji prozvali američkim Sex Pistolsima. Svojim drugim singlom Holiday In Cambodia su potvrdili svoje stavove dok su glazbeno dokazali da donose nešto novo i zanimljivo u punk rock scenu.

Svojim prvim albumom „Fresh Fruit For Rotting Vegetables“ koji je objavljen 1980. godine Dead Kennedys postaju uz škotske The Exploited i britanske U.K.Subs predvodnici druge punk generacije tako postavši uz Ramonese najznačajniji američki punk band. Sve ovo se smatra još većim uspjehom kada se zna da Dead Kennedys ne prpadaju ni jednoj velikoj izdavačkoj kući, već da su sva njihova izdanja objavljena za njihovu izdavačku kuću „Alternative Tentacles“ koju je osnovao pjevač Jello Biafra te su zbog toga postali inspiracija i uzor cijeloj DIY (Do It Yourself) sceni.

Idući singl Too Drunk To Fuck dolazi do 30. mjesta službenih top lista u Americi i Europi i ostaje na listi 100 najpopularnijih pjesma iz osamdesetih. 1986. godine objavljuju svoj četvrti i posljednji album „Bedtime For Democracy“. Naziv albuma je inspiriran igranim filmom „Bedtime For Bonzo“ iz 1951. u kojem glumi Ronald Regan. Nakon koncerta u San Franciscu u veljači 1986. Dead Kennedys prestaju sa radom i svatko od članova kreće svojim solo karijerama. Od 2002. godine se Dead Kennedys ponovno okupljaju, ali bez Biafre. 

DKs bez Biafre, Pogreb bez Kečera

Predgrupe na zagrebačkom koncertu bit će legendarni Pogreb X iz Vinkovaca, Vox Populi iz Beograda te domaći Eksodus. Početak koncerta je najavljen za 21 sat, a cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 150 kn, a na ulazu 170 kn.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim mjestima: ZagrebDirty Old Shop, Kloto, Purgatory, Octopus Piercing Studio, Rockmark; RijekaDallas Music Shop; ON PAROLE – http://www.on-parole.com/shop/tickets; Eventim sistem www.eventim.hr.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari