Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Vizart

Depeche Mode Fan Exhibition: Besplatna podrumska fan-pit zona

14.05.2013. Marta Lučić
Foto: www.galerijaklovic.hr

Foto: www.galerijaklovic.hr

I’m taking a ride with my best friend, I hope he never lets me down again… pjeva frontmen Dave Gahan, a ja si mislim- kako prikladno. “Ride” ovom fan izložbicom  otvorenoj 9. svibnja u Klovićevim dvorima bio je više nego ugodan, a jedno je najsigurnije na svijetu – fanovi Depeche Modea sigurno će se pobrinuti još godinama da za njihov omiljeni bend ne vrijedi ovaj “let down” dio. Sudeći po tri izložbene sobice, možda prostorno malim, ali ne i sadržajno, itekako su vjerni.

Foto: ziher.hr/ Marta Lučić

Foto: ziher.hr/ Marta Lučić

Za one koji ne znaju, iako je to sada jako teško za povjerovati, kada uzmemo u obzir predkoncertnu Depecheomaniju koja hara ne samo Zagrebom, nego i Hrvatskom, Depeche Mode je slavni britanski elektonički/synth-rock sastav koji svojom snažnom glazbom okuplja fanove već preko 30 godina. Osim uzdaha zbog pjevača Davida Gahana, njegove seksipilnosti i vitalnosti na pozornici i njegovom glasu koji kao da ne stari, uzdahe može mamiti i njihova slava s više od 100 milijuna prodanih albuma, ali i rekorda u raprodanim ulaznicama njihovih koncerata. Možda je sada jasno, da su David, Martin i Andrew zaslužili ovu izložbu, izložbu kojom Zagreb pokazuje svoj ponos da ih ima priliku ponovno ugostiti 23. svibnja u Areni.

Foto: ziher.hr/ Marta Lučić

Foto: ziher.hr/ Marta Lučić

Zanimljivo za ovu izložbu Depeche Mode Fan Exhibition, da se održava u samo tri odabrana grada u Europi – u Berlinu, Budimpešti i Zagrebu. Kao što sam rekla, u tri sobice je izloženo više od 100 fan artikala, rariteta i memorabilija – većina iz bogate kolekcije zbirke Dennisa Burmeistera. Dennis je počeo sakupljati još za vrijeme nekadašnjeg DDR-a i Istočne Njemačke, tako da njegova privatna zbirka broji više od 10 000 predmeta, a planira i izdati monografiju benda. Međutim, u izložbeni postav je uključeno i ponešto od pet, od međunarodnog žirija izabranih, hrvatskih fanova. Najbolje i najzanimljivije na što možete naići u podrumu Klovićevih, osim niza starih kazeta, ploča i postera, je i prva demo snimka benda te ručnik koji je neki sretni obožavatelj uhvatio u publici u Münchenu 2009., u sklopu tadašnje turneje Tour of the Universe. Svoje fanzine, note, tekstove i fotografije Depeche Modea  za izložbu su odvojili i fanovi iz Češke. Što je još vrijedno istaknuti, su mnoge mape za novinare i PR izvještaji.

Foto: ziher.hr/ Marta Lučić

Foto: ziher.hr/ Marta Lučić

Dok razmišljamo o tome hoće li Depeche Mode sa Delta Machine turnejom Zagreb prodrmati jednako kao i u Areni 2010., možemo se šetati ružičasto osvijetljenim prolazima podruma i diviti se ili učiti iz cover dizajna 90-ih. Izložba je zanimljiva i za ne-fanove, jer mogu na izniman način upoznati bend, ali i na trenutak osjetiti klimu doba u kojem je Depeche Mode sve djelovao. Doba utjecajnog za mnoge današnje bendove, koji Davea i ekipu navode kao važne glazbene utjecaje i inspiraciju. Bili fanovi ili ne, najbolje sami se uvjerite u kultnost ovog velikog benda, pri tom ne brinite – ako već nemate za koncert, za izložbu samo trebate protegnuti noge. Vremena ima do 23. svibnja, a ulaz ne naplaćuje.

Foto: ziher.hr/ kolaž/ Marta Lučić

Foto: ziher.hr/ kolaž/ Marta Lučić

 

 

(Visited 77 times, 1 visits today)

Komentari