Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Izvedbene umjetnosti

DeSADU 2014: Trodnevna revija dramskih tekstova studenata Akademije dramske umjetnosti

03.12.2014. Ziher.hr
Foto: www.adu.hr

Foto: www.adu.hr / Lacrimosa

Večeras u 20 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu počinje šesta po redu revija dramskih tekstova pod imenom DeSADU. Događanje se održava u organizaciji studenata kazališnih studija na Akademiji, od onih kazališne režije i radiofonije, preko glume i produkcije, do studenata dramaturgije, koji su u fokusu revije DeSADU.

DeSADU je prva hrvatska revija dramskih tekstova na kojoj sudjeluju isključivo studenti dramaturgije, a samim time, od velikog je značenja za budućnost hrvatskog kazališta. Tekstovi izvedeni u obliku javnog čitanja na DeSADU često su zaživjeli na kazališnim daskama, a njihovi autori osvajali su nagrade na brojnim festivalima i natječajima.

Ovoga je puta DeSADU obilježio ponešto manji broj prijava i kraći program no prošlih godina, stoga je osmišljena dramaturško – redateljska radionica za dramske tekstove, koja će se realizirati u tri faze – dramaturško čitanje, redateljsko i produkcijsko čitanje te glumačko čitanje. Cilj radionice je omogućiti i stvoriti okvir za razvoj tekstova koji su u nastajanju.

Foto: www.adu.hr

Foto: www.adu.hr

DeSADU će večeras u 20 sati otvoriti javno čitanje drame “Lacrimosa” studentice dramaturgije Tee Matanović s prve godine preddiplomskog studija, u režiji Arije Rizvić, studentice druge godine preddiplomskog studija kazališne režije i radiofonije. Čitanje se, kao i cijeli program, održava na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu na adresi Trg maršala Tita 5, u sobi 202, nakon čega će uslijediti druženje studenata, profesora, gostiju i publike u sobi 105, povodom otvaranja 6. DeSADU-a.

U četvrtak, 4. prosinca, u 20 sati u sobi 202 održat će se prezentacija dramaturško-redateljske radionice u kojoj sudjeluju studentice kazališne režije Tamara Damjanović i Hana Zrnčić Dim te glumačka klasa profesorice Franke Perković.

Trećega dana, u petak 5. prosinca u 20 sati u sobi 202 održat će se javno čitanje drame “U mojoj kući, potop”, autorice Ane Perčinlić, studentice 1. godine preddiplomskog studija dramaturgije, u režiji Lovre Krsnika, studenta 1. godine diplomskog studija kazališne režije i radiofonije. Nakon toga, u 21 sat u sobi 105 slijedi druženje povodom zatvaranja uz glazbu DJ-a Filipa Riđičkog.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Komentari