Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Deveti anarhistički sajam knjiga

28.03.2013. Borna Molnar-Erhatić
http://www.ask-zagreb.org/

http://www.ask-zagreb.org/

Sljedeći tjedan, točnije od 5. do 7. travnja, održava se deveti po redu Anarhistički sajam knjiga. Sajam okuplja brojne domaće i strane izdavače kojima je zajednička poveznica slobodarska literatura. Uz ponudu velikog broja knjiga, pamfleta i časopisa, Sajam ima i popratni program predavanja, performansa i predstavljanja stranih anarhističkih distribucija i inicijativa.

Prvog dana imat ćete priliku prisustvovati gostovanju švedskog aktivista i pisca Gabriela Kuhana, koji će održati tribinu o ulozi nogometa u današnjem društvu i postojanju mogućnosti da nogomet postane “sredstvo oslobođenja”, umjesto da je samo “opijum za mase”. Nakon tribine slijedi promocija višejezičnog projekta „Anarhistička biblioteka“ a za kraj dana iz susjedne Slovenije gostuju aktivisti koji će govoriti o političkom stanju, izazovima i uspjesima prosvjeda i pokreta protiv političkih elita koji su nedavno zahvatili Sloveniju.

U subotu će se pričati o situaciji s anarhističkim pokretima u Bjelorusiji, Italiji, Grčkoj te Južnoj Americi , a jesmo li i u kojoj mjeri svi mi špijunirani, moći ćete saznati na predavanju pod nazivom „Tehnike nadzora i tehnologija… i kako im se oduprijeti“.

Sajam i sav popratni program održava se u galeriji Nova u Teslinoj 7, osim u subotu ujutro kada se prodaja i razmjena knjiga seli u zelenilo Zrinjevca.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Komentari