Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Film

Dijelimo ulaznice za napeti triler “Iz ništavila”

03.01.2018. Ziher.hrFoto: Youtube screenshot
Vrijeme čitanja: 2 minute

Iako je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Vukovaru prikazan niz fantastičnih ostvarenja, niti jedan nije uspio toliko osvojiti službeni žiri kao „Iz ništavila“, novi film proslavljenog redatelja Fatiha Akina. Još je i prije Vukovara, „Iz ništavila“ slovio za jedan od najboljih filmova godine, a tome u prilog svakako je išla i činjenica što se našao u službenoj konkurenciji najznačajnijeg filmskog festivala u svijetu – onoga u Cannesu, gdje je Diane Kruger osvojila nagradu za najbolju glumicu.

Katjin se život iznenada raspada kada njezin suprug Nuri i sin Rocco pogibaju u bombaškom  napadu. Njezini prijatelji i obitelj pokušavaju joj pomoći, a Katja uspijeva organizirati pogreb. Međutim, potraga za zločincima i razlozi koji stoje iza bezosjećajnog ubojstva kompliciraju Katjino bolno žalovanje, te otvaraju rane i dvojbe.

Uz pobjedu u Vukovaru i osvojenu nagradu u Cannesu, triler „Iz ništavila“ pobrao je i mnoga druga ugledna priznanja među kojima posebno valja istaknuti ono Udruženja online kritičara New Yorka koji su ga proglasili najboljim stranim filmom godine. Također, „Iz ništavila“ je nominiran u kategoriji najboljeg stranog filma za nagrade Zlatni globus i Satellite, a radi se i o njemačkom kandidatu za prestižnu nagradu Oscar (već je ušao u najuži krug od devet kandidata od kojih će njih pet biti izabrano za nominaciju u utorak, 23. siječnja 2018. godine.

Osim činjenice što se radi o prvoj zajedničkoj suradnji Fatiha Akina („Glavom kroz zid“, „Soul Kitchen“) i prekrasne Diane Kruger („Nemilosrdni gadovi“, „Ukradeni identitet“), zanimljivo je za spomenuti da je glazbu za film skladao Josh Homme, frontmen popularne glazbene rock skupine Queens of the Stone Age čijih se nekoliko pjesama također nalazi u filmu. Akin i Kruger upoznali su se 2012. godine u Cannesu te razgovarali o mogućoj međusobnoj suradnji kad se za to ukaže prilika. Četiri godine poslije snimili su napeti triler inspiriran istinitim događajima o seriji ksenofobnih ubojstva koje je u razdoblju od 2000. do 2007. godine počinila neonacistička skupina naziva National-sozialistischer Untergrund.

Ziher u suradnji s Discovery filmom dijeli 2×2 karte i vodi vas na projekciju filma u kino Europa, u subotu 6. siječnja u 19 sati. Sve što trebate ispod objave na Facebook stranici napisati koja glumica igra glavnu ulogu u filmu. Sretne dobitnike izvući ćemo u petak u podne.

(Visited 158 times, 1 visits today)

Komentari