Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Dijelimo ulaznice za političku satiru “Smrt Staljina”

15.03.2018. Ziher.hrFoto: facebook.com/TheDeathOfStalin

Na program Kino Europa stigla je politička satira Smrt Staljina koja je nedavno zabranjena u Rusiji. Film redatelja Armanda Iannuccija snimljen je u maniri klasika žanra poput Kubrickova Dr. Strangelovea, a u glavnim ulogama su vrsni komičari Steve Buscemi, Jeffrey Tambor, Michael Palin i Simon Russell Beale.

U danima nakon Staljinova konačnog pada, njegovi ministri bore se za kontrolu: neki žele uvesti pozitivne promjene u Sovjetskom Savezu, dok drugi imaju mračnije motive. Međutim svima je jedno zajedničko – očajnički žele preživjeti. Političke intrige Sovjetskog Saveza tijekom 1950-ih godina poprimaju crnohumorni prizvuk u najnovijem filmu slavnog Iannuccija (U banani i TV-serija Potpredsjednica) koji je za svoje dosadašnje uratke osvojio nagradu Emmy i bio nominiran za Oscara.

Urnebesna farsa adaptacija je kultnog stripa Fabiena Nuryja i Thierryja Robina koji je kod nas u izdanju Fibre preveden kao ‘Staljinova smrt’. Steve Buscemi je Nikita Hruščov, Jeffrey Tambor je Georgij Malenkov, Michael Palin je Vjačeslav Molotov, a Simon Russell Beale je Lavrentij Berija i svi oni nakon iznenadne Staljinove smrti (Adrian McLoughlin) postaju ključne figure turbulentne povijesti SSSR-a. U ulozi sovjetske pijanistice Marije Judine pojavljuje se ukrajinska glumica i manekenka Olga Kurilenko.

Ziher vam u suradnji s Discovery film i videom te Kinom Europa dijeli 2×2 ulaznice za projekciju filma Smrt Staljina, u kinu Europa, u subotu 17. ožujka. Projekcija filma zakazana je za 21 sat i 15 minuta (Dvorana Muller). Sve što trebate napraviti kako bi sudjelovali u nagradnoj igri je ispod objave na Facebook stranici Zihera napisati u komentar s kojom osobom želite gledati film. Nagradna igra traje do petka u podne, a sretne dobitnike objavit ćemo isti dan u popodnevnim satima.

(Visited 152 times, 1 visits today)

Komentari