Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Nagrade

Dijelimo upade za VVhile i ### u Klubu

08.05.2015. Ziher.hr

Zagrebački klub Klub ugostit će beogradski dvojac VVhile i sisački ### 13. svibnja, a ovim će prostorom harati bučne,hrapave melodije, ali i sanjivi, slojeviti glazbeni nanosi.

VVhile su osnovali u Beogradu, 6. lipnja 2011., Andrija Spičanović i Stevan  Ćirović. Počevši kao punk rock skupina naglo prerastaju svoje granice i prelaze u eksperimentalni noise i pop zvuk. Besramno, povezuju grubost gitarskih riffova sa falsetto pjevanjem, zavodljivo bubnjanje s nečim što će vam uništiti uši atmosferičnim zvukovima pejzaža. U lipnju 2012. izdaju EP “VVhile is Vanity”, a njihov debitantski album “MORE” izdan je u studenom 2014. On sadrži deset pjesama koje savršeno opisuju njihov rad u protekle tri godine, a prvi singl “Wrong Face Wrong Palm” najavio je izlazak samog albuma. Remixali su ga i trojica od najistaknutijih imena srpske elektronske scene, HETEM, Thinker i Mars Flowers.

###, čije se  ime izgovara udaranjem o najbliži predmet,  je instrumentalni noise trio koji svoji rock na punk način grade u sjeni industrijskih dimnjaka i drveća Siska.  Sasvim slučajno i impulzivno uspostavili su doktrinu „do it yourself, do it simple“, pa se tako osim muzike izražavaju i kroz film, omote, plakat i sitne nestašluke. Do sada su izdali seriju kratkih EP-ova, „Ljestve“ i „Mulj“ 2013, koji su se našli  i na split kazeti s Punčkama, te „Olovo“ na kojem dovode Naranču (Esc Life, Hemendex), Anju (Punčke) i Žunu (Hesperian Death Horse) kao goste na basu, koji im se nekada pridruže i live. Posljedni video za † 300 naopakih križeva † snimljen u industrijskoj pustoši Siska, istaknut je među ostalima na Žutom titlu i Beehy.pe –u u izboru najzanimljivijih videa 2014, dok se EP „Olovo“ našao na nekoliko rekgionalnih top lista.

[###] Foto: Valentina Cetin/Ziher.hr

Foto: Valentina Cetin/Ziher.hr

Koncert organizira YEM, a karte se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 25kn, dok će na dan koncerta ( ako ih ostane) cijena ulaznica biti 35kn. Broj ulaznica je zbog kapaciteta Kluba ograničen na 150.

Ziher vam dijeli 2×2 upada za ovaj koncert, a sve što trebate napraviti je ispod članka u komentaru ostaviti vaše ime i prezime. Sretne dobitnike izvlačimo dan prije koncerta.

(Visited 259 times, 1 visits today)

Komentari