Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Glazba

Dimensions festival najavio prve izvođače

15.12.2013. Ziher.hr
Foto: Dimension

Foto: Dimension

Prva najavljena imena Dimensions festivala 2014.su: Caribou live, Jon Hopkins live, Gilles Peterson, Mala live, Vakula, Om Unit, Ebo Taylor i John Wizard.

Jedan od vrhunaca festivala svakako će biti nastup jedinstvenogCariboua, poznatog nagrađivanog kanadskog glazbenika i producenta koji djeluje i pod imenima Manitoba i Daphni, miljenika hrvatske publike koji na Dimensions dolazi sa bendom s kojim je nastupao i kao predgrupa na posljednjoj europskoj turneji  Radioheada.

Na Dimensions dolazi i Jon Hopkins, britanski glazbenik i kompozitor nominiran za Mercury Prize i Ivor Novello Awards koji je surađivao s imenima kao što su Herbie Hancock, David Holmes i Imogen Heap, a čiji je fan i legendarni Brain Eno. Zidovi tvrđave Punta Christo ponovo će odzvanjati zvukovima kvalitetne house glazbe:  prvi predstavnik žanra, Vakula, stiže nam iz Ukrajine. 

Eklektičnom line upu pridružuje se i utjecajni glazbenik Mala, poznat po projektima Digital Mystikz i Mala in Cuba, zatim inovator afrobeata Ebo Taylor, južno-afričke perjanice John Wizards i legendarni Gilles Peterson.

Dimensions festival ponovo se udružio s nekim od najinovativnijih izdavačkih kuća kao što su Hessle Audio, L.I.E.S,  Eglo Records i Leisure System koje na tvrđavu Punta Christo donose najbolje od svojih renomiranih kataloga.

Otvorenje Dimensions festivala u pulskoj Areni 27. kolovoza 2014.

Dvije tisuće godina star amfiteatar ponovo će biti savršena kulisa za koncert otvorenja trećeg po redu Dimensions festivala 27. kolovoza čiji će izvođači biti objavljeni početkom 2014. Uspjeh koncerta otvorenja Dimensions festivala 2013. u Areni na kojem su nastupili Bonobo, Mount Kimbie, Portico Quartet i Andrew Ashong dodatna je motivacija za organizaciju još jedne jedinstvene glazbene poslastice.

Za potpuniji dojam zaista posebnog Dimensions festivalskog iskustva možda najbolje da pogledate novi službeni video:

Dimensions festival ponovo nominiran za UK i European festival awards

Nakon nominacija za najbolji novi festival i najbolji festival europskog kontinenta 2012., Dimensions festival ušao je u drugu fazu s ponovnim nominacijama: za najbolji europski festival 2013. na UK Festival Awards, te za najbolji mali festival na European Festival Awards.

Povoljnije ulaznice za treći Dimensions festival za posjetitelje iz Hrvatske i zemalja regije: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije biti će u prodaji početkom 2014.

Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su na:
www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival/
www.youtube.com/dimensionsfestival

(Visited 36 times, 1 visits today)

Komentari