Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Disciplin A Kitschme premijerno u Močvari uz puhačku sekciju

11.03.2015. Ziher.hr
Foto: facebook.com/disciplinakitchme

Foto: facebook.com/disciplinakitchme

Disciplin A Kitschme, jedna od najboljih jugoslavenskih grupa svih vremena, ponovo se vraća u Zagreb na premijerni, a ujedno i ekskluzivni nastup u klubu Močvara.

Disciplin A Kitschme na ovom koncertu promovirat će box set “Ove ruke nisu male… 3″. Radi se o posljednjem u nizu reizdanja iz prve faze grupe, koje na tri CD-a i jednom DVD-u sadrži albume “Uživo! Najlepši Hitovi!”,“Dečija pesma” te komercijalno najaktraktivnije albume “Зелени Зуб na planeti dosade” i “Nova iznenađenja za nova pokolenja”, koji su bendu osigurali status općeg mjesta popularne kulture.

Za ovu priliku set lista Disciplin A Kitschme će biti prilagođena sadržaju box seta, s pojačanim brojem starih pjesama. Na koncertu u Močvari, sadašnjoj postavi Discipline priključit će se i nekadašnji zagrebački članovi i suradnici benda te će u zajedničkom jam sessionu rekreirati pjesme iz prve faze grupe uz koje su odrastale generacije. Poimenice, na koncertu gostuju: Jurij Novoselić na saxu, Srđan Gulić na bubnjevima i udaraljkama, Igor Pavlica na trubi i Nikola Santro na trombonu. Ovo je ujedno i jedinstvena prilika da nakon 24 godine čujete i vidite Disciplinu s pridruženom puhačkom sekcijom.

Foto: Tim Hrvaćanin

Foto: Tim Hrvaćanin

Nakon povratka u Beograd i revitalizacije grupe u tročlanoj postavi (koja uz starog mačka Koju uključuje i Bucu na bubnjevima te Manju na vokalu) bend je objavio albume “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?” (2007.) i “Uf!” (2011.). Novo iznenađenje pojavilo se krajem 2013. godine kada u grupu ulazi vinkovački blues usnoharmonikaš Igor Djeke, a u međuvremenu su objavili singlove Samo Disciplina! i Ovisnik o moći kojima najavljuju novi album.

Na dan koncerta u Močvari, Disciplin A Kitchme će točno u podne posjetiti Dancing Bear CD shop u Gundulićevoj ulici i potpisivati boxset “Ove ruke nisu male… 3”. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti za 80 kuna, dok će na blagajni kluba koštati 100 kuna.

(Visited 107 times, 1 visits today)

Komentari