Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

EXIT 2014 – Najavljen dolazak Disclosurea u Dance Arenu

13.02.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute

ExitPovodom 15. izdanja EXIT festivala, Dance Arena 2014. predstavit će back to back koncept DJ nastupa, koji je prije pet godina zapalio Dance Arenu, čega se posjetitelji EXIT festivala 2009. dobro sjećaju! Headlineri vodećih svjetskih festivala, britanski dvojac Disclosure dolaze sa specijalnim showom nazvanim ‘Wildlife’, predstavljenim prije svega tjedan dana. ‘Wildlife’, večer sastava Disclosure i njihovih glazbenih prijatelja i izvođača koje vole, na Dance Areni će, osim seta Disclosure live, koji vrijedi za jedan od najboljih live nastupa u svijetu elektronske glazbe, predstaviti i b2b nastupe Carl Craig vs Green Velvet, Dusky vs Paul Woolford, kao i Jackmaster& Oneman present ‘Can U Dance.

Britanski dvojac Disclosure postavio је nove temelje kada je u pitanju elektronska glazba, unajvećoj mjeri dokazivanjem da i dalje postoje izgledi da alternativna elektronika može ostvariti veliki uspjeh bez kompromisa u svom stvaralaštvu. Braća Guy (22) i Howard (19) Lawrence dostigli su status imena koja ne samo da rasprodaju koncerte širom svijeta i osvajaju top liste, već su i promjenili izgled elektronske scene, otvarajući vrata novim mladim underground talentima. Prošle godine predstavili su debitanstki album ‘Settle’, koji je dostigao prvo mjesto na UK Album Chart, a također je nominiran za najbolji dance/elektronski album na Grammy nagradama 2014. Na nadolazećim Brit Awards Disclosure su nominirani u četiri kategorije, za najbolji album, singl, najbolji britanski bend i najveće otkriće godine, dok je za dodjelu britanskih glazbenih nagrada najavljen i njihov specijalni nastup s novozelandskom pjevačicom Lorde.

Zajednički nastup na omiljenom danceflooru EXIT festivala imat će dobro poznati muzički magnati, Carl Craig vs Green Velvet. Vizionar elektronske muzike Carl Craig, vlasnik dobro poznate etikete Planet E, dolazi ponovo na Dance Arenu da zajedno s Green Velvetom objasni značenje odličnog provoda! Ekscentrični čikaški glazbenik i producent, poznat po svojim cyberpunk frizurama i mnogobrojnim house hitovima, Green Velvet je jedan od omiljenih izvođača na Dance Areni, još od njegovog spektakularnih zatvaranja EXIT festivala 2009, u tandemu s Carl Coxom. Ove godine u posebnom b2b nastupu s Carl Craigom spreman je rasturiti Dance Arenu! Gosti Wildlife večeri bit će b2b set Dusky vs Paul Woolford. Londonski dvojac Dusky podjednako su komotni u pisanju elegantnih orkestralnih grooveova i klavirskih motiva i pri kreiranju tvrđih house i techno ritmova i upravo u tome leži njihov žanr – skladanje elektronske glazbe s dubinom, dušom i originalošću. Poslije više zajedničkih svirki, Dusky su pronašli kemiju s Paul Woolfordom, nekima poznatijem kao Special Request, čovjekom koji je izgradio svoju blistavu karijeru kao DJ, producent, vlasnik izdavačke kuće, remikser, kolaborator i eskperimentalist. Jackmaster i Oneman započeli su turneju s novim konceptom ‘Can U Dance’ koji obećava sjajnu zabavu, s obzirom na to da DJ-evi nastupaju na četiri gramofona! Zajedno će ove godine predstaviti koncept koji prelazi b2b, bez posebne filozofije, maski i go-go plesačica, sve se svodi na ono što izlazi iz zvučnika. Yes, U Can Dance.

 

(Visited 82 times, 1 visits today)

Komentari