Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Disney na malo drugačiji način

04.03.2013. Eleonora Glišić
Foto: emptyframe.org

Foto: emptyframe.org

Izložba plakata pod nazivom “Dirty land” mladog peruanskog umjetnika Gustava Bockosa aka Vokosa eksperimentalna je suvremena izložba pop kulture. Prikazani su poznati Disneyjevi likovi na slobodniji način koji definitivno nije primjeren za djecu. Vokos je svestrani dizajner, scenograf i ilustrator koji je radio i na reklamnim kampanjama i modnim editorijalima. Trenutno živi i radi u São Paulu. Svojom izložbom u Cafeteateretu u Oslu nije htio biti morbidan i uznemiriti posjetitelje, već ih nasmijati. Zanimalo ga je što se zapravo krije u pozadini Disneyjevih likova, htio je oživiti skrivene poruke bez tabua.

Foto: emptyframe.org

Foto: emptyframe.org

Vokos smatra da je Disneyjev um bio zapravo vrlo prljav i da njegov savršeni animirani svijet sadrži mnoge seksualne poruke koje nisu doprijele do djece. Walt Disney imao je nesretno djetinjstvo iz kojeg je i kasnije, u odrasloj dobi bježao u svijet mašte, očito ne toliko nevine kao u poznatim crtanim filmovima. Umjetnik je svojim plakatima prikazao odraslu stranu Disneyjevih junaka koja u Disneyjevo vrijeme zasigurno ne bi bila dobro prihvaćena. Ako se slučajno nađete u Oslu, a ljubitelj ste malo drugačije umjetnosti, nasmijte se na ove pomaknute radove. Izložba traje do 20. ožujka.

Foto: facebook.com/ Emptyframe

Foto: facebook.com/ Emptyframe

(Visited 105 times, 1 visits today)

Komentari