Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Glazba

DJ Nu-Mark ( Jurassic 5) stiže u Zagreb

06.02.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/pg/djnumark

DJ Nu-Mark, osnivač jednog od najutjecajnijih hip-hop bendova Jurassic 5, dolazi u zagrebačku The Garden Brewery u subotu 18. veljače 2017. Bit će ovo njegov premijerni nastup u Zagrebu, kao i jedini u cijeloj regiji.

Počevši se baviti DJ-ingom u Los Angelesu sa samo 13 godina, u dva desetljeća Nu-Mark je postao istinski kolekcionar rijetkih ploča iz cijelog svijeta. Njegova istančana glazbena produkcija i odlični live nastupi svrstavaju ga među najinovativnije DJ-eve današnjice, a toliko je usavršio vještine miksanja i produkcije da ga se smatra jednom od ključnih osoba DJ kulture.

Kao član  jednog od najutjecajnijih bendova i kultnog imena hip-hop glazbe Jurassic 5, DJ Nu-Mark je obilježio grupu sa svojim preciznim produkcijskim vještinama kao i jedinstvenim DJ nastupima. Produkcijski potpisuje neke od najvećih hitova koje su lansirale Jurassic 5, kao što je i “What’s Golden. 2004. godine Nu-Mark se predstavio kao solo izvođač s instrumentalnim EP izdanjem “Blend Crafters”. Remiksirao je radove Nasa i Damiana Marleyja, producirao glazbu za show Saturday Night Live Lonely Island, a zaslužan je i za tropical funk mix Take Me With You, na kojem pokazuje znanje iz Latin, Afro-Beat i Balkan Beata. Debitantski album “Broken Sunlight” otkriva sve njegove glazbene utjecaje i vlastite inovacije, a na njemu gostuju imena kao što su Aloe Blacc, Quantic, Large Professor ili A-Skillz.

Potpisni nastup Nu-Marka odnedavno je i Kids Toy Set s dječjim igračkama koje svira kao instrumente, a autor je i svjetski poznatog projekta Zodiac Tracks, serije kratkih remixeva izvođača koje su rođeni u određenom mjesecu. Nu-Markovi nastupi već su dio legendarnih priča, a njegovu veličinu potvrđuje i činjenica da je jedan od glavnih aktera glazbenih dokumentaraca kao što su “Scratch”, “KeepinTime”, “Coachella: The Movie” ili “Rock the Bells – The Documentary”, dok je on sam bio zaslužan za koprodukciju dva filma “Battle Of The Year” u kojima glumi Ice Cube. Najnovije izdanje iz 2015. godine je suradnja s Slimkid3 iz Pharcydea, a kritičari su još jednom nahvalili sjajan album koji uključuje nastupe Murs, Del, Diamond D, Darondo i J-Livea.

Odlično poznavanje glazbe i izvođača, savršene DJ i produkcijske vještine, neprestani nastupi po cijelom svijetu i neizostavni dio Jurassic 5, čine DJ Nu-Marka legendom u glazbenom svijetu. Zagrebački nastup bit će jedinstvena prilika uživo vidjeti čovjeka čije se ime piše velikim slovima u glazbenim enciklopedijama.

Nakon sjajnog nastupa legendi hip-hopa, Diamond D i Large Professora, najstarija hrvatska radijska rap emisija Blackout i ovog puta zajedno s The Garden Brewery dovodi velikana žanra. Glazbena institucija koja je utjecala na poimanje hip-hopa i rapa na našim prostorima od sada se emitira na Radio Studentu, a emisiju Blackout uređuje i vodi Phat Phillie. Uz njega iza pulta, podršku daje i Soul Bader, član Hrvatske Funk Delegacije i urednik radijske funk & soul emisije Stank!, kao i DJ Chill, jedno od najvažnijih hip-hop imena u Hrvata.

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji 50 kuna, dok će na blagajni na ulazu koštati 70 kuna. Ulaznice u pretprodaji dostupne su u sustavu Entrio.hr. Prvih 200 posjetitelja dobit će paketić specijalno dizajniranih “Tha Git Down” Ziggi papirića iz Slovenije.

Komentari