Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

DJ Shadow i Cut Chemist dolaze u veljači u Tvornicu kulture

13.11.2014. Ziher.hr
Foto: facebook.com/djshadow

Foto: facebook.com/djshadow

Dva gospodara gramofona, kultni DJ Shadow i Cut Chemist, donose u zagrebačku Tvornicu kulture 9. veljače turneju “Renegades Of Rhythm” posvećenu velikom Africi Bambaati.

“Renegades Of Rhythm” turneja je posvećena radu i nasljeđu Afrike Bambaate, možda i najvažnijoj osobi u povijesti hip hopa. Na šest gramofona Shadow i Cut Chemist vrte isključivo vinile izvučene iz impresivne Bambaatine kolekcije od 40 tisuća ploča trajno pohranjenih u arhivi Sveučilišta Cornell. Ova dva iznimna DJ-a proveli su puno vremena kopajući po ogromnom broju ploča koje je Bambaata puštao na svojim setovima da bi na kraju došli do selekcije koja se, uz njihove vanredne vještine, vraća u samo srce hip hopa, točku iz koje je sve počelo.

Izvode program Bambaate kao izvođača, istražujući utjecaj njegovih klasika poput “Planet Rock”, zatim Bambaate kao kolekcionara s beatovima koji su definirali hip hop, te na kraju Bambaate kao mirotvorca i snage društvene promjene.

Foto: facebook.com/djshadow

Foto: facebook.com/djshadow

Uz Shadowa i Cut Chemista koji nastupaju na šest gramofona koncert je upotpunjen vizualima koje je izradio njihov stari suradnik Ben Stokes. Američki dio turneje “Renegades Of Rhythm” započeo je 1. rujna u Torontu, a završava 25. studenoga u Oaklandu. U Europu stižu 29. siječnja na čak 17 koncerata, od kojih će se onaj nama najvažniji dogoditi u Velikom pogonu Tvornice kulture u ponedjeljak, 9. veljače.

Ulaznice po cijeni od samo 80 kn u prodaju kreću danas. Ta cijena je na snazi do 31. prosinca. Od 1. siječnja do 8. veljače za ulaznicu će trebati izdvojiti 90 kn, a na dan koncerta 110 kn.

(Visited 55 times, 1 visits today)

Komentari