Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

DOBAR DIZAJN: Izložba klasika YU dizajna

24.04.2013. Sunčana Bošnjak Brkić
Foto: facebook.com/Muzej za umjetnost i obrt

Foto: facebook.com/Muzej za umjetnost i obrt

Muzej istorije Jugoslavije u Beogradu od 24. travnja do 23. lipnja 2013. predstavit će niz izložbi pod naslovom ‘DOBAR DIZAJN – klasici YU dizajna’.
Projekt je nastao u organizaciji beogradskog Muzeja istorije Jugoslavije (Museum of Yugoslav History), a u suradnji s ljubljanskim  MAO (Muzej za arhitekturo in oblikovanje)  i zagrebačkim Muzejem za umjetnost i obrt. Dobio je naziv prema diplomi “Dobar dizajn” koju je Dizajn centar iz Beograda 1970-ih i 1980-ih godina dodjeljivao najkvalitetnijim proizvodima s područja bivše Jugoslavije.
Muzej istorije Jugoslavije predstavit će, kroz radove dizajnerskih timova tvornica Rade Končar, Jugokeramika i Iskra, najznačajnija dizajnerska ostvarenja i najvažnije dizajnere s prostora nekadašnje Jugoslavije, a posjetitelji će moći saznati više o beogradskom Dizajn centru, koji je u Jugoslaviji promovirao kvalitetan dizajn, te educirao potrošaće i proizvođače o važnosti dizajna u svim područjima života. Projekt Dobar dizajn čini slijedeći niz izložbi: Dizajn centar, Muzeja istorije Jugoslavije, čiji je autor Ivan Manojlović, izložba Porculanski sjaj socijalizma, dizajn porculana : Jugokeramika / Inker, 1953.-1991. i Skriveni dizajn – Odjeljenje dizajna Rade Končar 1971.-1990., Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba, autorice Koraljke Vlajo, te izložba Iskra – nesvrstani dizajn 1946.-1990., Muzeja za arhitekturu i dizajn iz Ljubljane, čije su autorice Cvetka Požar i Barbara Predan. Osim same izložbe, zainteresirani će moći posjetiti predavanja, razgovore i kreativne radionice.

(Visited 135 times, 1 visits today)

Komentari