Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Vizart

DOBAR DIZAJN: Izložba klasika YU dizajna

24.04.2013. Sunčana Bošnjak Brkić
Foto: facebook.com/Muzej za umjetnost i obrt

Foto: facebook.com/Muzej za umjetnost i obrt

Muzej istorije Jugoslavije u Beogradu od 24. travnja do 23. lipnja 2013. predstavit će niz izložbi pod naslovom ‘DOBAR DIZAJN – klasici YU dizajna’.
Projekt je nastao u organizaciji beogradskog Muzeja istorije Jugoslavije (Museum of Yugoslav History), a u suradnji s ljubljanskim  MAO (Muzej za arhitekturo in oblikovanje)  i zagrebačkim Muzejem za umjetnost i obrt. Dobio je naziv prema diplomi “Dobar dizajn” koju je Dizajn centar iz Beograda 1970-ih i 1980-ih godina dodjeljivao najkvalitetnijim proizvodima s područja bivše Jugoslavije.
Muzej istorije Jugoslavije predstavit će, kroz radove dizajnerskih timova tvornica Rade Končar, Jugokeramika i Iskra, najznačajnija dizajnerska ostvarenja i najvažnije dizajnere s prostora nekadašnje Jugoslavije, a posjetitelji će moći saznati više o beogradskom Dizajn centru, koji je u Jugoslaviji promovirao kvalitetan dizajn, te educirao potrošaće i proizvođače o važnosti dizajna u svim područjima života. Projekt Dobar dizajn čini slijedeći niz izložbi: Dizajn centar, Muzeja istorije Jugoslavije, čiji je autor Ivan Manojlović, izložba Porculanski sjaj socijalizma, dizajn porculana : Jugokeramika / Inker, 1953.-1991. i Skriveni dizajn – Odjeljenje dizajna Rade Končar 1971.-1990., Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba, autorice Koraljke Vlajo, te izložba Iskra – nesvrstani dizajn 1946.-1990., Muzeja za arhitekturu i dizajn iz Ljubljane, čije su autorice Cvetka Požar i Barbara Predan. Osim same izložbe, zainteresirani će moći posjetiti predavanja, razgovore i kreativne radionice.

(Visited 137 times, 1 visits today)

Komentari