Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Dobar, loš, trailer: Dokumentarci, smrtonosne igrice i ljubavni misterij

21.03.2015. Marija Vukšić
Foto: adayinmybrain.tumblr.com

Foto: adayinmybrain.tumblr.com

Nakon (pre)duge i mračne zime stiglo je ljepše vrijeme, a s njim, čini se, i neki novi traileri.

Nakon premijere na Sundance film festivalu, dokumentarac Misery Loves Comedy redatelja i glumca Kevina Pollaka dolazi u američka kina ovo proljeće. U dokumentarcu se pojavljuje veliki broj glumaca i komičara: Tom Hanks, Bob Saget, Jim Norton, Amy Schumer, Jimmy Fallon i Larry David tek su neki od njih, a svi će pokušati objasniti kako najbolje nasmijati ljude i jesu li komičari doista depresivni i tužni ljudi ili to baš i nije tako. S obzirom na postavu, sigurno je da će nas dokumentarac nasmijati, a i uvijek je zanimljivo čuti tajne komičarskog zanata.

Sesame Street (1969-) bila je najdraža dječja emisija velikom broju djece dok su odrastali i sva se vjerojatno sjećaju velike i pomalo nespretne žute ptice kojoj mnogo toga često nije bilo jasno. Dijete u nama ponovo ima razloga za sreću jer je nedavno snimljen dokumentarac I Am Big Bird: The Caroll Spinney Story o Carollu Spinneyju, osobi ispod kostima velike žute ptice, njegovom životu i tome kako je postao dio omiljene dječje emisije. Dokumentarac je dobio vrlo dobre kritike, a u američka kina došao je u veljači.

Prije pet godina, Patrick Jean napravio je kratki animirani film o likovima iz popularnih igrica koji započnu invaziju na New York i za to je dobio nagradu na Annecy International Animated Film Festivalu. Columbia Pictures i redatelj Chris Columbus odlučili su napraviti film Pixels inspiriran crtićem. Glavnog lika tumači Adam Sandler, a pridružio mu se i zvijezda GOT-a, Peter Dinklage. Prema traileru čini se da će ovo biti samo još jedna prosječna komedija s lošim forama, ali dovoljno posebnih efekata da privuče publiku. Glavni selling point bit će, naravno, omiljeni likovi iz igrica kao što su Pac-Man i Donkey Kong, a film The Italian Job (2003) je već uspostavio trend Mini Coopera pa bi možda bilo zgodno da su se odlučili za neku drugu marku auta. Pixels dolazi u srpnju ove godine.

Nakon The Fault in Our Stars (2014), još je jedna knjiga Johna Greena dobila filmski pandan. Paper Towns je zamišljen kao mješavina romantike, misterije i komedije. Film se na prvu čini kao tipična “boy meets girl” priča, ali mogao bi pružiti i više od samo romantične pustolovine. Naglašavanje ideje “življenja u trenutku” pomalo vuče na The Perks of Being a Wallflower (2012), a hoće li film ostati samo obična tinejdžerska bezlična ljubavna priča ili nešto više, saznat ćemo ovo ljeto.

(Visited 146 times, 1 visits today)

Komentari