Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Dobitnik Zlatnog Marka Aurelija premijerno u Rijeci

03.11.2014. Ziher.hr
FOTO: havc.hr/tir

FOTO: havc.hr/tir

U Art-kinu u Rijeci večeras se s početkom u 20 sati održava svečana premijera dokumentarno-igranog filma TIR redatelja i scenarista Alberta Fasula. Film je nastao u talijansko-hrvatskoj koprodukciji i dobitnik je glavne nagrade Međunarodnog filmskog festivala u Rimu – Zlatnog Marka Aurelija.

Naslov filma odnosi se na standardnu međunarodnu oznaku transportnih kamiona, a riječ je o dugometražnom dokumentarno-igranom hibridu čija radnja prati pedesetogodišnjeg Branka, nastavnika iz Rijeke koji se zbog teških životnih prilika odluči zaposliti kao vozač kamiona kod jednog talijanskog autoprijevoznika. Od 30 dana u mjesecu on 25 njih provodi na cesti, u novoj situaciji on se mora suočiti s prazninom nastalom zbog osamljenosti, stresa, dosade i otuđenja od obitelji zbog koje je upravo, u namjeri da ih zbrine, i prihvatio posao.

Branka tumači slovenski glumac Branko Završan, a među ostalim protagonistima pojavljuju se stvarni vozač kamiona iz Rijeke Marijan Šestak i slovenska glumica Lučka Počkaj. Riječkoj premijeri nazočit će redatelj Alberto Fasulo, jedan od glavnih protagonista filma Marijan Šestak, producentica Irena Marković te predstavnici Hrvatskog audiovizualnog centra koji je i sufinancirao film.

Nakon premijere, film TIR moći će se pogledati na redovnom repertoaru riječkog Art-kina.

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Komentari