Istaknuto
06.12.2017.

Ganz novi i Dance_Inn festival udružuju snage u fokusu na suvremenu izvedbenu umjetnost i live art. Festival će donijeti dvije premijeri, nekoliko radionica, tribina i rezidencija, a uoči festivala u Zagrebu gostuje Matthias Lilienthal, producent, kustos i ravnatelj Munchner Kammerspiele.

03.12.2017.

Gospođice iz Avignona smatraju se jednim od najvažnijih, ujedno i najkontroverznijih radova u umjetnosti 20. stoljeća. Povjesničari umjetnosti već se desetljećima bave misterioznim pogledima ženskih likova i njihovim revolucionarnim oblikovanjem kojemu su prethodile brojne Picassove skice i prepravke...

Film

Doček Nove godine u kinu Tuškanac

02.12.2017. Ziher.hrFoto: press / "Vrtuljak života"

Već tradicionalno, i ove će godine Kino Tuškanac za Silvestrovo (31. prosinac) otvoriti svoja vrata za sve koji žele dočekati Novu godinu u kinu. Na filmsko društvo na koje možete računati dotiče se Caryja Granta, Marilyn Monroe, Kate Winslet i Jimija Belushija u neodoljivim filmovima Howarda Hawksa i Woodyja Allena uz mnogo filmske glazbe, ukusnih zalogaja te uz obaveznu čašu pjenušca u ponoć

Film Majmunska posla počinje u 21 sat i 30 minuta, a u tom klasiku iz 1952. godine glume već navedeni Cary Grant, neodoljiva Marilyn Monroe te Ginger Rogers i Charles Coburn. Radnja počinje kada kemičar Barnaby Fulton (Grant) pokušava pronaći formulu eliksira mladosti. Jedna od čimpanzi iz njegova laboratorija igrajući se, slučajno smiješa dobitnu kombinaciju. Kemičar naravno isproba tu formulu te se fizički i psihički vrati u mladost.

majmunska posla

Foto: press / “Majmunska posla”

Drugi film počinje nakon ponoći, a ujedno je to i novi uradak Woodyja Allena Vrtuljak života. Priča je smještena gdje drugdje nego u New York pedesetih godina 20. stoljeća u zabavni park na Coney Islandu. Nekadašnja glumica Ginny (Winslet) radi kao konobarica, nesretno udana za operatera vrtuljka Humptyja (Belushi). Ginny trenutno sreću nalazi u aferi s mladim Mickeyem (Timberlake), spasiteljem koji zapravo želi postati piscem. Njihov odnos se uzburka dolaskom Caroline (Temple), Humptyjeve kćeri koja bježi pred gangsterima, a kojoj za oko također zapne Mickey.

Dolazak u kino Tuškanac predviđa se od 20 sati i 30 minuta, a prva projekcija počinje u 21 i 30. Ulaznica za filmski doček, uz člansku iskaznicu Filmskih programa, stoji 150 kuna, a za sve ostale je 200 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina Tuškanac do 22. prosinca 2017. godine. Karte će se moći kupiti i od 27. do 29. prosinca od 10 do 17 sati u uredu Hrvatskog filmskog saveza, Tuškanac 1, iznad istoimenog kina. Dodatne informacije na broj blagajne Kina (+3851 48 34 039) ili e-adresu (info@kinotuskanac.hr).

Nabavite svoje silvestarske ulaznice na vrijeme i vidimo se u kinu Tuškanac!

Komentari