Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Izvedbene umjetnosti

Dodijeljene glumačke nagrade na zatvaranju ‘Gavella i Europlakat Fair’

19.06.2014. Tim Hrvaćanin
Foto: www.gavella.hr

Foto: www.gavella.hr

U srijedu, 18. lipnja., u 19:30 sati, prije izvedbe predstave “Candide ili Optimizam” Voltairea, održala se ceremonija dodjele nagrade najboljoj glumici i najboljem glumcu u premijernim predstavama kazališta “Gavella” u sezoni 2013./2014.

Žiri, sastavljen od vjernih posjetitelja teatra u Frankopanskoj, u sastavuMira Augustić, Ljiljana Rukavina, Mirta Kuharić, Vladimir Švigir, Alen Dedović, Vedrana Vučinić te Petra Hanzlovsky, predsjednica povjerenstva, najboljima su trebali proglasiti glumce iz pet ovosezonskih premijernih naslova – “Zločin i kazna”, “Osmi povjerenik”, “Tri sestre”, “My Little Corner of the World” (osvrt predstave pročitajte ovdje) i “Amerika”.

Dobitnica nagrade za najbolju  glumicu je Jelena Miholjević za uloge u predstavama “Zločin i kazna”, “Tri sestre” i “My Little Corner of the World”. Iz obrazloženja žirija: “Bila je požrtvovna Raskoljnikovljeva majka, bila je dobroćudna i naivna Inga, bila je nesretna i potisnuta Olga. U svakoj od tih uloga otkrivajući izvanredni talent i glumačku dubinu, s lakoćom je dočarala svu kompleksnost svojih likova. Uvjerljiva u tragičnim situacijama, sigurna i duhovita u komičnim, u svakoj ulozi nova i zanimljiva”

Foto: www.gavella.hr

Foto: www.gavella.hr

Dobitnik nagrade za najboljeg glumca je Franjo Dijak za ulogu Raskoljnikova, u “Zločinu i kazni”. Iz obrazloženja žirija:Ovaj mladi glumac iz godine u godinu gradi pamtljive uloge, a ove je sezone izgradio možda najpamtljiviju. Igrajući najpoznatijeg antijunaka, približio nam je njegov duševni rastroj sa zastrašujućom uvjerljivošću. Njegov je Raskoljnikov ne samo u riječima, on pred gledateljima oživljava i u pokretu, u stavu, u pogledu. Pokazao nam je predanost, vrhunsko umijeće i virtuoznost.”

Na ovogodišnjem “Gavella i Europlakat Fairu”, od 2. lipnja prikazano je čak 12 naslova te je publika izuzetnom popunjenošću gledališta dokazala značaj i potrebu “Gavella i Europlakat Faira”!

(Visited 59 times, 1 visits today)

Komentari