Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Dodijeljene nagrade na Sundanceu: Film Krugovi osvojio posebnu nagradu žirija

27.01.2013. Valentina BoticaVrijeme čitanja: 2 minute
Photo: Facebook

Photo: Facebook

Regionalna drama Krugovi osvojila je na ovogodišnjem Sundanceu posebnu nagradu žirija u međunarodnoj konkurenciji igranog filma.

Festival nezavisnog američkog filma Sundance održan je u Park City-ju u Utahu, a trajao je od 17. do 27. siječnja. Festival je osnovao Robert Redford 1984. godine, a ove je godine prvi put film iz regije dobio mjesto u natjecateljskom programu.

Krugovi je nastao kao zajednički projekt Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Francuske.
Radnja se odvija u Beogradu, Haleu i Trebinju te prati petero ljudi povezanih tragičnim događajem. U glavnim ulogama pojavljuju se Leon Lučev, Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Hristina Popović i Vuk Kostić, a glavni je redatelj Srđan Golubović, koji je preuzeo nagradu. Film će biti prikazan u veljači u programu Forum Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, a trailer možete pogledati ovdje:

Film koji je ove godine osvojio najviša priznanja je Fruitvale – osvojio je Grand prix žirija, ali i publike. Snimljen je po istinitom događaju, a radnja propovijeda o smrti muškarca Oscara Granta, kojeg su ubili policajci 2009. godine. Još jedan film koji je također osvojio nagradu i žirija i publike je dokumentarac Blood Brothers, priča o Rockyju Braatu koji se posvetio pomaganju djeci bez roditelja koja imaju HIV ili Aids u indijskoj komuni.

Od neameričkih filmova, za najbolji dramski film nagradu je dobila južnokorejska drama Jiseul, a posebnu nagradu publike dobio je dokumentarac Pussy Riot: A Punk Prayer, koji govori o ruskom ženskom bendu Pussy Riot, čije su članice osuđene na zatvorsku kaznu zbog protesta protiv Putina u moskovskoj katedrali.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Komentari