Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Knjige

Dodjela Kiklopa – Izglasane promjene u Pravilniku nagrade

18.09.2014. Tijana ŽivkoVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Sa(n)jam knjige u Istri/press

Foto: Sa(n)jam knjige u Istri/press

Za nešto manje od tri mjeseca bliži nam se Sa(n)jam knjige u Istri koji će biti posvećen 100. obljetnici Prvog svjetskog rata. Održat će se od 4. do 14. prosinca, a 12. rujna 2014. godine na temelju Statuta knjižne nagrade Kiklop, Upravni odbor Nagrade izglasao je promjene u Pravilniku nagrade, a koje se odnose na kategorije knjižne nagrade i njezino biračko tijelo.

Ovogodišnja nagrada Kiklop dodjeljivat će se u dvanaest kategorija. Ukida se kategorija inozemni autor godine i slikovnica godine. Ponovno se uvodi kategorija za oblikovanje knjige godine i po prvi se put uvodi kategorija za nakladnika godine. O nagradi za nakladnika godine, isto kao i o nagradi za životno djelo, neće odlučivati široko biračko tijelo, već Upravni odbor. Nagrada za oblikovanje knjige godine uručivat će se grafičkom dizajneru/dizajnerici iz Hrvatske za zapaženo oblikovanje knjige objavljene u Republici Hrvatskoj. Zbog ove kategorije proširilo se i glasačko tijelo Kiklopa na članove Hrvatskog dizajnerskog društva i na članove Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, sekcije za grafički dizajn i vizualne komunikacije.

Kategorije koje prema rezultatima glasovanja stručnog biračkog tijela u dva kruga dodjeljuje Utemeljitelj nagrade za 2014. godinu su: urednik/ica godine, prozno djelo godine, debitant/ica godine, pjesnička zbirka godine, knjiga eseja godine, publicistička i znanstveno-popularna knjiga godine, znanstvena knjiga godine, knjiga godine za djecu i mladež, prevoditelj/ica godine, oblikovanje knjige godine. Kategorije koje dodjeljuje Utemeljitelj na prijedlog Upravnog odbora su: nagrada za životno djelo i nagrada za nakladnika godine.

Prijave za glasače su u tijeku, a status glasača stječe se samostalnom prijavom prije početka glasovanja na internetskoj stranici Sa(n)jam knjige u Istri.  Prijave traju do kraja listopada. Nakladnici će svoje naslove moći prijaviti od 15. do 25. listopada 2014.

Glasovanje za Kiklopa provodit će se u dva kruga. Prvi krug, odnosno glasovanje za nominacije, provodit će se od 3. do 10. studenog, a drugi krug, odnosno glasovanje za dobitnike nagrade, od 17. do 24. studenog 2014. godine.

Objava nominacija nagrada Kiklop održat će se 14. studenog 2014., a svečana dodjela nagrada 14. prosinca 2014. u sklopu 20. Sa(n)jam knjige u Istri.

(Visited 169 times, 1 visits today)

Komentari