Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Knjige

Dodjela Kiklopa – Izglasane promjene u Pravilniku nagrade

18.09.2014. Tijana Živko
Foto: Sa(n)jam knjige u Istri/press

Foto: Sa(n)jam knjige u Istri/press

Za nešto manje od tri mjeseca bliži nam se Sa(n)jam knjige u Istri koji će biti posvećen 100. obljetnici Prvog svjetskog rata. Održat će se od 4. do 14. prosinca, a 12. rujna 2014. godine na temelju Statuta knjižne nagrade Kiklop, Upravni odbor Nagrade izglasao je promjene u Pravilniku nagrade, a koje se odnose na kategorije knjižne nagrade i njezino biračko tijelo.

Ovogodišnja nagrada Kiklop dodjeljivat će se u dvanaest kategorija. Ukida se kategorija inozemni autor godine i slikovnica godine. Ponovno se uvodi kategorija za oblikovanje knjige godine i po prvi se put uvodi kategorija za nakladnika godine. O nagradi za nakladnika godine, isto kao i o nagradi za životno djelo, neće odlučivati široko biračko tijelo, već Upravni odbor. Nagrada za oblikovanje knjige godine uručivat će se grafičkom dizajneru/dizajnerici iz Hrvatske za zapaženo oblikovanje knjige objavljene u Republici Hrvatskoj. Zbog ove kategorije proširilo se i glasačko tijelo Kiklopa na članove Hrvatskog dizajnerskog društva i na članove Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, sekcije za grafički dizajn i vizualne komunikacije.

Kategorije koje prema rezultatima glasovanja stručnog biračkog tijela u dva kruga dodjeljuje Utemeljitelj nagrade za 2014. godinu su: urednik/ica godine, prozno djelo godine, debitant/ica godine, pjesnička zbirka godine, knjiga eseja godine, publicistička i znanstveno-popularna knjiga godine, znanstvena knjiga godine, knjiga godine za djecu i mladež, prevoditelj/ica godine, oblikovanje knjige godine. Kategorije koje dodjeljuje Utemeljitelj na prijedlog Upravnog odbora su: nagrada za životno djelo i nagrada za nakladnika godine.

Prijave za glasače su u tijeku, a status glasača stječe se samostalnom prijavom prije početka glasovanja na internetskoj stranici Sa(n)jam knjige u Istri.  Prijave traju do kraja listopada. Nakladnici će svoje naslove moći prijaviti od 15. do 25. listopada 2014.

Glasovanje za Kiklopa provodit će se u dva kruga. Prvi krug, odnosno glasovanje za nominacije, provodit će se od 3. do 10. studenog, a drugi krug, odnosno glasovanje za dobitnike nagrade, od 17. do 24. studenog 2014. godine.

Objava nominacija nagrada Kiklop održat će se 14. studenog 2014., a svečana dodjela nagrada 14. prosinca 2014. u sklopu 20. Sa(n)jam knjige u Istri.

(Visited 154 times, 1 visits today)

Komentari