Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Knjige

Dodjela Kiklopa – Izglasane promjene u Pravilniku nagrade

18.09.2014. Tijana Živko
Foto: Sa(n)jam knjige u Istri/press

Foto: Sa(n)jam knjige u Istri/press

Za nešto manje od tri mjeseca bliži nam se Sa(n)jam knjige u Istri koji će biti posvećen 100. obljetnici Prvog svjetskog rata. Održat će se od 4. do 14. prosinca, a 12. rujna 2014. godine na temelju Statuta knjižne nagrade Kiklop, Upravni odbor Nagrade izglasao je promjene u Pravilniku nagrade, a koje se odnose na kategorije knjižne nagrade i njezino biračko tijelo.

Ovogodišnja nagrada Kiklop dodjeljivat će se u dvanaest kategorija. Ukida se kategorija inozemni autor godine i slikovnica godine. Ponovno se uvodi kategorija za oblikovanje knjige godine i po prvi se put uvodi kategorija za nakladnika godine. O nagradi za nakladnika godine, isto kao i o nagradi za životno djelo, neće odlučivati široko biračko tijelo, već Upravni odbor. Nagrada za oblikovanje knjige godine uručivat će se grafičkom dizajneru/dizajnerici iz Hrvatske za zapaženo oblikovanje knjige objavljene u Republici Hrvatskoj. Zbog ove kategorije proširilo se i glasačko tijelo Kiklopa na članove Hrvatskog dizajnerskog društva i na članove Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, sekcije za grafički dizajn i vizualne komunikacije.

Kategorije koje prema rezultatima glasovanja stručnog biračkog tijela u dva kruga dodjeljuje Utemeljitelj nagrade za 2014. godinu su: urednik/ica godine, prozno djelo godine, debitant/ica godine, pjesnička zbirka godine, knjiga eseja godine, publicistička i znanstveno-popularna knjiga godine, znanstvena knjiga godine, knjiga godine za djecu i mladež, prevoditelj/ica godine, oblikovanje knjige godine. Kategorije koje dodjeljuje Utemeljitelj na prijedlog Upravnog odbora su: nagrada za životno djelo i nagrada za nakladnika godine.

Prijave za glasače su u tijeku, a status glasača stječe se samostalnom prijavom prije početka glasovanja na internetskoj stranici Sa(n)jam knjige u Istri.  Prijave traju do kraja listopada. Nakladnici će svoje naslove moći prijaviti od 15. do 25. listopada 2014.

Glasovanje za Kiklopa provodit će se u dva kruga. Prvi krug, odnosno glasovanje za nominacije, provodit će se od 3. do 10. studenog, a drugi krug, odnosno glasovanje za dobitnike nagrade, od 17. do 24. studenog 2014. godine.

Objava nominacija nagrada Kiklop održat će se 14. studenog 2014., a svečana dodjela nagrada 14. prosinca 2014. u sklopu 20. Sa(n)jam knjige u Istri.

Komentari