Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Knjige

Doktor ‘ Price ‘ ipak nije umiješan u ubojstvo Pabla Nerude?

08.06.2013. Lucija LakošVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/pablo neruda

Foto: facebook.com/pablo neruda

Američki stručnjaci koji se bave ljudskim pravima za vrijeme čileanske diktature tvrde da će istraga uzroka smrti pjesnika Pabla Nerude skrenuti s pravog puta, piše The Huffington Post. To bi se moglo dogoditi ako sudski stručnjaci počnu istraživati posljednje navode da je Nerudu ubio CIA-in agent Michael Townley. Kako smo ranije pisali, opis Michaela Townleya navodno odgovara opisu stanovitog  doktora  ‘ Pricea’  koji je bio s poznatim pjesnikom u vrijeme njegove smrti.

Ipak, najnoviji dokazi upućuju na to da je Townley u vrijeme Nerudine smrti bio na Floridi gdje je radio kao mehaničar u jednoj garaži. To se može potvrditi iz njegove vozačke dozvole, računa s Floride i američke putovnice. Ti isti američki stručnjaci odbacuju i  navode Pinochetovog šefa tajne službe koji tvrdi da je Townley bio agent američke tajne službe CIA-e.

(Visited 60 times, 2 visits today)

Komentari