Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Knjige

Doktor ‘ Price ‘ ipak nije umiješan u ubojstvo Pabla Nerude?

08.06.2013. Lucija Lakoš
Foto: facebook.com/pablo neruda

Foto: facebook.com/pablo neruda

Američki stručnjaci koji se bave ljudskim pravima za vrijeme čileanske diktature tvrde da će istraga uzroka smrti pjesnika Pabla Nerude skrenuti s pravog puta, piše The Huffington Post. To bi se moglo dogoditi ako sudski stručnjaci počnu istraživati posljednje navode da je Nerudu ubio CIA-in agent Michael Townley. Kako smo ranije pisali, opis Michaela Townleya navodno odgovara opisu stanovitog  doktora  ‘ Pricea’  koji je bio s poznatim pjesnikom u vrijeme njegove smrti.

Ipak, najnoviji dokazi upućuju na to da je Townley u vrijeme Nerudine smrti bio na Floridi gdje je radio kao mehaničar u jednoj garaži. To se može potvrditi iz njegove vozačke dozvole, računa s Floride i američke putovnice. Ti isti američki stručnjaci odbacuju i  navode Pinochetovog šefa tajne službe koji tvrdi da je Townley bio agent američke tajne službe CIA-e.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari