Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Knjige

Doktor ‘ Price ‘ ipak nije umiješan u ubojstvo Pabla Nerude?

08.06.2013. Lucija Lakoš
Foto: facebook.com/pablo neruda

Foto: facebook.com/pablo neruda

Američki stručnjaci koji se bave ljudskim pravima za vrijeme čileanske diktature tvrde da će istraga uzroka smrti pjesnika Pabla Nerude skrenuti s pravog puta, piše The Huffington Post. To bi se moglo dogoditi ako sudski stručnjaci počnu istraživati posljednje navode da je Nerudu ubio CIA-in agent Michael Townley. Kako smo ranije pisali, opis Michaela Townleya navodno odgovara opisu stanovitog  doktora  ‘ Pricea’  koji je bio s poznatim pjesnikom u vrijeme njegove smrti.

Ipak, najnoviji dokazi upućuju na to da je Townley u vrijeme Nerudine smrti bio na Floridi gdje je radio kao mehaničar u jednoj garaži. To se može potvrditi iz njegove vozačke dozvole, računa s Floride i američke putovnice. Ti isti američki stručnjaci odbacuju i  navode Pinochetovog šefa tajne službe koji tvrdi da je Townley bio agent američke tajne službe CIA-e.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Komentari