Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Knjige

Doktor ‘ Price ‘ ipak nije umiješan u ubojstvo Pabla Nerude?

08.06.2013. Lucija Lakoš
Foto: facebook.com/pablo neruda

Foto: facebook.com/pablo neruda

Američki stručnjaci koji se bave ljudskim pravima za vrijeme čileanske diktature tvrde da će istraga uzroka smrti pjesnika Pabla Nerude skrenuti s pravog puta, piše The Huffington Post. To bi se moglo dogoditi ako sudski stručnjaci počnu istraživati posljednje navode da je Nerudu ubio CIA-in agent Michael Townley. Kako smo ranije pisali, opis Michaela Townleya navodno odgovara opisu stanovitog  doktora  ‘ Pricea’  koji je bio s poznatim pjesnikom u vrijeme njegove smrti.

Ipak, najnoviji dokazi upućuju na to da je Townley u vrijeme Nerudine smrti bio na Floridi gdje je radio kao mehaničar u jednoj garaži. To se može potvrditi iz njegove vozačke dozvole, računa s Floride i američke putovnice. Ti isti američki stručnjaci odbacuju i  navode Pinochetovog šefa tajne službe koji tvrdi da je Townley bio agent američke tajne službe CIA-e.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Komentari