Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Dokukino KIC i Centar za mirovne studije obilježavaju Međunarodni dan migranata

17.12.2014. Ziher.hr
foto: press

foto: press

U četvrtak, 18. prosinca Dokukino KIC u suradnji s Centrom za mirovne studije obilježava Međunarodni dana migranata pa u 17h imate priliku pogledati dva dokumentarna filma: Čistači – priča o krajnje desnoj stranci Zlatna zora koja je trenutno jedna od najekstremnijih stranaka u Grčkoj, ali i u Europskom parlamentu te kratki dokumentarac Restartove produkcije o hrvatskim azilantima – I’m nobody. Nakon filma možete ostati na raspravi „Posljedice tvrđave Europe: iregularne migracije na udaru Schengena“.
Jaka ekonomska kriza i visoka nezaposlenost navela je sve veći broj grčkih glasača da riješenje svoje situacije vide u neonacističkim političkim idejama. Krajnje desna stranka Zlatna zora, često povezivana s neonacizmom i veličanjem Hitlera, krivca za situaciju u zemlji pronašla je u brojnim imigrantima. Film Čistači djelo je studenta Konstantinosa Georgousisa koji je mjesec dana proveo na ulicama Atene prateći predizbornu kampanju članova Zlatne zore. Nekoliko sati nakon prikazivanja dokumentarca u medijima, grčka je policija pokrenula istragu na temelju ozbiljnih rasističkih ispada članova stranke. Film je na Sarajevo Film Festivalu osvojio posebnu nagradu žiriju, a zagrebačka će publika ovaj politički dokumentarac imati priliku pogledati u četvrtak 18.12. u 17 sati.

foto: press

foto: press

U pitanje migranata prije samih Čistača, uvest će nas petnaestominutni film Restartove produkcije naziva I’m nobody. Ovo je dokumentarac o napuštanju doma i domovine iz straha za vlastiti život, a kroz svoje osobne priče vode nas zagrebački azilanti u režiji Barbare Matejčić i Nine Urumov.
Nakon filmskih projekcija slijedi rasprava na temu Posljedice tvrđave Europe: iregularne migracije na udaru Schengena, a o njoj će govoriti novinarke koje prate tematiku migracija, migranti te Centar za mirovne studije.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari