Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Film

Dokukino KIC predstavlja inicijativu “S bakom u kino”

20.10.2016. Ziher.hrFoto: Press/DokukinoKIC
Vrijeme čitanja: 2 minute

Vjerojatno jako dugo, ili možda nikada, niste otišli u kino u pratnji bake ili djeda, a s obzirom da smo svi jednaki pred velikim platnom, prilika da svoje najdraže i najstarije povedete na film pruža se već 21. listopada u Dokukinu KIC u sklopu inicijative “S bakom u kino”. Umirovljenici i njihovi unuci (ili djeca) moći će uživati u filmu U Suton života po sniženim cijenama uz topli čaj i kolačiće.

Ako ste zaboravili kada ste posljednji put poveli baku ili djeda u kino onda je listopad idealna prilika da posjetite Dokukino KIC i pogledate prekrasan dokumentarac koji je osvojio srca zagrebačke publike. Riječ o filmu U suton života belgijskog redatelja Sylvaina Biegeleisena koji je na na ovogodišnjem ZagrebDox-a u oštroj konkurenciji osvojio titulu Najboljeg filma prema izboru publike. Film donosi priču o najzabavnijoj baki u Europi njenom sinu koji se s njom smije, pjeva i uživa u pokojoj čašici vina i  cigareti, a pritom snima najtopliju priču o životu i mudrosti koja dolazi s godinama. U suton života  baca novo svijetlo na pojam starenja te nas vodi na optimistično putovanje u srce života i podsjeća zašto trebamo živjeti punim plućima od prvog pa sve do zadnjeg dana.

Dokukino KIC 21. listopada predstavlja inicijativu S bakom u kino te pruža priliku svojoj najvjernijoj publici da uživa u filmovima uz topli čaj i kolačiće. Sniženim cijenama ulaznica od 15 kuna želimo potaknuti umirovljenike na aktivno sudjelovanje u društvu i posjećivanje kulturnih događanja, ali i ukazati mladima, njihovim unucima da naše drage bake i djedovi također vole pogledati dobar dokumentarac, a svi znamo da je u kino najbolje ići u društvu. Inicijativa S bakom u kino samo je početak novog programa Dokukina KIC koji će prilagođenim terminima, cijenama i akcijama biti posvećen ljudima treće životne dobi koji su često nepravedno marginalizirani u današnjem društvu.

U duhu slavljenja života, Dokukino KIC i udruga Restart poziva sve unuke (ili djecu) grada Zagreba da za samo 30 kuna povedu svoju baku i/ili djeda u kino te im pokažu kako se mladost ne mjeri u godinama, ali mudrost sigurno dolazi s vremenom!

S bakom u kino uključuje dvije ulaznice po cijeni od 30 kuna za Dokukino KIC projekciju filma U suton života u jednom od ponuđenih termina prikazivanja:

21. 10. (petak), 19 sati
22.10. (subota), 19 sati
23.10. (nedjelja), 19 sati

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari