Istaknuto
16.02.2018.

Impresivan rad Vlahe Bukovca i broj izloženih djela u Klovićevim dvorima pozivaju vas da posjetite prvu od tri izložbe koje slave genij jednog od najvećih hrvatskih slikara svih vremena.

07.02.2018.

Uoči koncertne promocije konceptualnog albuma "Gdje povlačiš crtu" postavili smo Sari Renar, jednoj od najzanimljivijih hrvatskih autorica i glazbenica, nekoliko pitanja o novom albumu i drugim projektima.

Film

Dokukino KIC predstavlja inicijativu “S bakom u kino”

20.10.2016. Ziher.hrFoto: Press/DokukinoKIC

Vjerojatno jako dugo, ili možda nikada, niste otišli u kino u pratnji bake ili djeda, a s obzirom da smo svi jednaki pred velikim platnom, prilika da svoje najdraže i najstarije povedete na film pruža se već 21. listopada u Dokukinu KIC u sklopu inicijative “S bakom u kino”. Umirovljenici i njihovi unuci (ili djeca) moći će uživati u filmu U Suton života po sniženim cijenama uz topli čaj i kolačiće.

Ako ste zaboravili kada ste posljednji put poveli baku ili djeda u kino onda je listopad idealna prilika da posjetite Dokukino KIC i pogledate prekrasan dokumentarac koji je osvojio srca zagrebačke publike. Riječ o filmu U suton života belgijskog redatelja Sylvaina Biegeleisena koji je na na ovogodišnjem ZagrebDox-a u oštroj konkurenciji osvojio titulu Najboljeg filma prema izboru publike. Film donosi priču o najzabavnijoj baki u Europi njenom sinu koji se s njom smije, pjeva i uživa u pokojoj čašici vina i  cigareti, a pritom snima najtopliju priču o životu i mudrosti koja dolazi s godinama. U suton života  baca novo svijetlo na pojam starenja te nas vodi na optimistično putovanje u srce života i podsjeća zašto trebamo živjeti punim plućima od prvog pa sve do zadnjeg dana.

Dokukino KIC 21. listopada predstavlja inicijativu S bakom u kino te pruža priliku svojoj najvjernijoj publici da uživa u filmovima uz topli čaj i kolačiće. Sniženim cijenama ulaznica od 15 kuna želimo potaknuti umirovljenike na aktivno sudjelovanje u društvu i posjećivanje kulturnih događanja, ali i ukazati mladima, njihovim unucima da naše drage bake i djedovi također vole pogledati dobar dokumentarac, a svi znamo da je u kino najbolje ići u društvu. Inicijativa S bakom u kino samo je početak novog programa Dokukina KIC koji će prilagođenim terminima, cijenama i akcijama biti posvećen ljudima treće životne dobi koji su često nepravedno marginalizirani u današnjem društvu.

U duhu slavljenja života, Dokukino KIC i udruga Restart poziva sve unuke (ili djecu) grada Zagreba da za samo 30 kuna povedu svoju baku i/ili djeda u kino te im pokažu kako se mladost ne mjeri u godinama, ali mudrost sigurno dolazi s vremenom!

S bakom u kino uključuje dvije ulaznice po cijeni od 30 kuna za Dokukino KIC projekciju filma U suton života u jednom od ponuđenih termina prikazivanja:

21. 10. (petak), 19 sati
22.10. (subota), 19 sati
23.10. (nedjelja), 19 sati

(Visited 52 times, 1 visits today)

Komentari