Istaknuto
18.06.2017.

Ako tijekom ljeta ostanete u Zagrebu, ili ga pak namjeravate posjetiti, zasigurno se nećete dosađivati. Istražili smo koji vas sve koncerti, predstave, radionice i festivali očekuju u hrvatskoj metropoli narednih tjedana, a nudi se sve - od klasične glazbe do suvremene umjetnosti.

15.06.2017.

Vrijeme je da saznate sve važne informacije vezane uz ovogodišnji festival, od popisa stageova i rasporeda nastupa do prijevoza i dodatnih festivalskih sadržaja. Čak i ako ste redoviti posjetitelj INmusica, festival je ove godine uveo neke novitete.

Film

U Dokukinu KIC nastavlja se program Hall of Fame

20.01.2017. Ziher.hrFoto: Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota, Dokukino KIC

Program Hall of Fame u Dokukinu KIC ide dalje te u ponedjeljak 23. siječnja u 19 sati donosi još četiri kratka dokumentarna klasika. Besplatno pogledajte tri filma višestruko nagrađivanog crnogorskog redatelja Vladimira Perovića – Kuća; Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota te Eoha. Na platnu će oživjeti i film Ana iz 1984. poznate redateljice Mirjane Zoranović.

Posljednja tri nastavka programa Hall of Fame donijela su nam devet kratkih regionalnih klasika koji su tijekom vremena ostali neopravdano prekriveni velom anonimnosti. U ponedjeljak 23. siječnja Dokukino KIC nastavlja donositi značajna ostvarenja istaknutih autora dokumentaristike, paralelno se okrećući prema njihovim novijim, ali iznimno uspješnim filmovima.

Zagrebačka će publika imati priliku besplatno pogledati četiri kratka dokumentarca od kojih su tri u režiji poznatog crnogorskog redatelja Vladimira Perovića. Osim filma Kuća iz 1988. godine, tu je i dobitnik Velikog pečata ZagrebDoxa 2011. Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota, film koji, prema riječima autora, kroz lik seoskog pijetla govori “o sudbini i njenim usmjerivačima. O životu i pravu na život. O moći, usponu i detronizaciji”.  Treći na rasporedu za ponedjeljak u 19 sati je posljednji Perovićev film Eoha koji je 2015. na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma osvojio Zlatnu medalju za najbolji kratki dokumentarac, a čiji protagonist, crnogorski pastir komunicira sa svojim velikim narodom, krdom koza i ovaca, kao s ljudima.

Foto: Eoha, Dokukino KIC

Uz navedena tri dokumentarca, program će dopuniti i film Ana nesretno preminule bosanskohercegovačke redateljice Mirjane Zoranović čiji su filmovi prikazani na prestižnim međunarodnim festivalima poput Krakow Film Festivala na kojemu je 1984. za Anu osvojila Srebrnog zmaja.

Hall of Fame se održava ponedjeljkom, a trajat će do 6. veljače. Ulaz je besplatan! Vidimo se u Preradovićevoj 5!

Komentari