Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Film

U Dokukinu KIC nastavlja se program Hall of Fame

20.01.2017. Ziher.hrFoto: Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota, Dokukino KIC

Program Hall of Fame u Dokukinu KIC ide dalje te u ponedjeljak 23. siječnja u 19 sati donosi još četiri kratka dokumentarna klasika. Besplatno pogledajte tri filma višestruko nagrađivanog crnogorskog redatelja Vladimira Perovića – Kuća; Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota te Eoha. Na platnu će oživjeti i film Ana iz 1984. poznate redateljice Mirjane Zoranović.

Posljednja tri nastavka programa Hall of Fame donijela su nam devet kratkih regionalnih klasika koji su tijekom vremena ostali neopravdano prekriveni velom anonimnosti. U ponedjeljak 23. siječnja Dokukino KIC nastavlja donositi značajna ostvarenja istaknutih autora dokumentaristike, paralelno se okrećući prema njihovim novijim, ali iznimno uspješnim filmovima.

Zagrebačka će publika imati priliku besplatno pogledati četiri kratka dokumentarca od kojih su tri u režiji poznatog crnogorskog redatelja Vladimira Perovića. Osim filma Kuća iz 1988. godine, tu je i dobitnik Velikog pečata ZagrebDoxa 2011. Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota, film koji, prema riječima autora, kroz lik seoskog pijetla govori “o sudbini i njenim usmjerivačima. O životu i pravu na život. O moći, usponu i detronizaciji”.  Treći na rasporedu za ponedjeljak u 19 sati je posljednji Perovićev film Eoha koji je 2015. na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma osvojio Zlatnu medalju za najbolji kratki dokumentarac, a čiji protagonist, crnogorski pastir komunicira sa svojim velikim narodom, krdom koza i ovaca, kao s ljudima.

Foto: Eoha, Dokukino KIC

Uz navedena tri dokumentarca, program će dopuniti i film Ana nesretno preminule bosanskohercegovačke redateljice Mirjane Zoranović čiji su filmovi prikazani na prestižnim međunarodnim festivalima poput Krakow Film Festivala na kojemu je 1984. za Anu osvojila Srebrnog zmaja.

Hall of Fame se održava ponedjeljkom, a trajat će do 6. veljače. Ulaz je besplatan! Vidimo se u Preradovićevoj 5!

Komentari