Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Izvedbene umjetnosti

Don Quijote otvorio novu sezonu riječkog HNK

04.10.2014. Ziher.hr
Foto: Press

Foto: Press

Premijera Cervantesova klasika Don Quijote, predstava u režiji i dramatizaciji Kokana Mladenovića, otvorila je novu sezonu riječkog HNK Ivana pl. Zajca u petak, 3. listopada 2014.

Redatelj i autor dramatizacije Kokan Mladenović naglašava kako njegov „Don Quijote“ pripada našem dobu, dobu bez ideala i morala u kojem se sve može kupiti novcem. U tako aktualiziranoj priči koja otvara brojna društvena pitanja, Don Quijote postaje riječki arheolog koji život posvećuje istraživanju Trsatske gradine, koju pak novi riječki moćnici žele srušiti kako bi, zbog novca i dobitka, na tom mjestu izgradili vjetropark, suvremene vjetrenjače, pritom uništivši simbol jednog grada.

Foto: Press

Foto: Press

„ Prošla su četiri stoljeća od kad je Don Quijote izjahao iz literature i ušao u naše živote, postavši sinonimom za usamljenu plemenitost, uzaludnu ali nužnu borbenost za viziju pravednosti, pa makar ona bila i iluzija.Ansambli HNK Ivana pl. Zajc udružili su se u nastojanju da ovog slavnog junaka izvedu na scenu, promatrajući slavnu Cervantesovu priču iz današnjeg ugla, vezujući je za sudbinu grada Rijeke, nove okolnosti, nove zle čarobnjake i nove vjetrenjače ljudske pohlepe i zlobe protiv kojih se valja boriti. Ova produkcija HNK Ivana pl. Zajca postavlja mnoga pitanja i daje jedan odgovor – Don Quijote je živ, samo ga treba prepoznati u sebi“, riječi su Kokana Mladenovića.

Foto: Press

Foto: Press

Naslovnu ulogu, Don Quijotea tumači Damir Orlić, a ulogu Sancha Panze Mladen Vujčić. U predstavi glume i Nika Mišković u ulozi Dulcinee del Toboso, Jelena Lopatić u ulozi Liječnice, Tanja Smoje kao Vojvotkinja, Jasmin Mekić kao Sanson Carrasco, Mirko Soldano Kao Conte te Denis Brižić u ulozi Opata. Glumačka je postava potpomognuta riječkim balerinama Martom Kanazir, Irinom Köteles, Deanom Marčić, Laurom Orlić, Paulom Rus te Sabinom Voineom Vukman, kao i članovima orkestra: Karlom Anićem, Romeom Druckerom, Danielom Šimek, Petrom Jelušićem te Jankom Šepićem.

Autorsku ekipu, uz redatelja Mladenovića, čine i dramaturginja Nataša Antulov, dramaturška savjetnica Branislava Ilić, scenografiju potpisuje Marija Kalabić, kostimografiju Tatjana Radišić, skladateljica je Irena Popović, koreografiju, prema Mariusu Pepitau, potpisuje Ronald Savković, svjetlo je oblikovao Predrag Potočnjak, a video projekcija Voranc Kumar i Marisa Žele.

Komentari