Istaknuto
19.09.2017.

Do kraja godine ostalo je nešto više od tri mjeseca, taman dovoljno vremena da zaboravimo loše filmsko ljeto - ovo su naslovi koje nećemo propustiti.

18.09.2017.

Međunarodni festival razvojnog kazališta Ganz novi festival u svojem će se 7. izdanju održati u dva termina, od 21. do 24. rujna te od 7. do 16. prosinca. U rujanskom dijelu programa 70-ak umjetnika/ca i studenata/ica te 45 filmskih autora/ica predstavit će svoje plesne i kazališne predstave, multimedijalne instalacije, filmove i radionice.

Glazba

DORF i SuperUho objavili zajednički glazbeni program u Primoštenu

04.07.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/FestivalDORF

Prošle godine započeta suradnja između SuperUha i vinkovačkog festivala glazbenog dokumentarnog filma DORF ove će godine biti okrunjena petodnevnim zajedničkim programom u Primoštenu. Prva dva dana, 5. i 6. kolovoza, pripast će glavnom programu DORF-a u sklopu kojeg će osim niza sjajnih filmova, koji će se prikazivati na Iskonovoj festivalskoj plaži, biti organiziran i glazbeni program koji će ujedno poslužiti i kao odličan uvod u ono što nas očekuje na glavnom programu SuperUha od 7. do 9. kolovoza.

Prvi dan, 5. kolovoza, tako će proteći u zvuku glasnih gitara beogradskih garage/post-punk/noise rock genijalaca Repetitora i fenomenalnih šibenskih post punkera Diskodelija. Ova su se dva benda već srela na prvom SuperUhu kad je Diskodelija promovirala svoj album prvijenac. Na ruševinama nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura njihov mračni zvuk poslužio je kao soundtrack filma o nekad uspješnom industrijskom gradu koji je s kolapsom industrije ušao u dvadesetgodišnje razdoblje apatije i besperspektivnosti.  S druge strane Repetitor je nastupio nakon zvijezda festivala The Nationala, a danas bez problema pune najveće klubove u svim državama nekadašnje Jugoslavije.

Noise rock će obilježiti i 6. kolovoz kad će se autorskom dvojcu Damiru Bartolu Indošu i Tanji Vrvilo pridružiti saksofonist Damir Prica Kafka, multimedijalni umjetnik Ivan Marušić Klif, te tri od četiri člana kultne grupe SexA, koja glasi za pionire noise rocka na ovim prostorima: Ivan Bilosnić Bic, Ratko Danilović i Nino Prišuta. Šahtofonija Rumorista naziv je projekta čiju osnovu čini šahtofon, instrument koji je Indoš kreirao prije 5 godina i od tad ga posvećeno istražuje i unaprjeđuje. Dok su dosadašnji šahtofonski projekti bili intermedijalno kazališni i izložbeni, u ovom ga se projektu tretira u prvom redu kao instrument koji u spoju s gitarom, basom, bubnjevima i saksofonom povezuje očekivani zvuk industriala s elementima free jazza, post rocka te noisea.

Ippio Payo je samostalan projekt glazbenika i skladatelja iz Tisnog Josipa Pavlova koji je 90-tih bio član bendova Bića sa slika, Blue 1000 i Kritična masa na kotačima. U međuvremenu je odselio u München pa njegova biografija danas obuhvaća i sastave/projekte: Majmoon, Das Weisse Pferd, The Grexits, Zwinkelman i najnoviji Ippio Payo. Usporedno se bavi i skladanjem za kazalište i film. “All Depends On Nature“ je Josipovo prvo samostalno izdanje. Album je snimljen tijekom zime 2016. godine u Westend Studiju u Münchenu. Isključivo istrumentalne skladbe, na tragu post rock velikana Slint i Tortoise, kombiniraju kakofoniju zvuka žičanih instrumenata s poliritmijom.

Ulaznice

Ulaznice koje omogućuju ulazak na oba dana popratnog glazbenog programa DORF-a mogu se do 16. srpnja kupiti po cijeni od 40 kuna, nakon tog datuma će koštati 50 kuna, a na samom ulazu 60 kuna. Festivalske ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na ove koncerte. Trenutna cijena festivalskih ulaznica je 290 kuna, a do 7. kolovoza moći će se kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 150 kuna. Komplet koji omogućava posjet svim zbivanjima u sklopu SuperUho i DORF festivala te petodnevno kampiranje košta  440 kuna. Podsjećamo, na 4. SuperUho festivalu u prostoru hotela Marina Lučica nastupit će Frank Turner, Conor Oberst, Billy Bragg, Shellac, Liars, Frankie Cosmos, Sara Renar i brojni drugi.

Komentari