Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Glazba

Izvještaj – Dosh Lee: Došli i oduševili!

12.01.2013. Monika Savić
Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

Većina koja je na koncert došla zbog Bureka i par starijih pjesama, nakon koncerta je vjerojatno otišla pjevušeći pjesme s novog albuma. Znam da su meni pojedine melodije ostale u glavi. Nakon preslušana sva tri albuma Dosh Leeja i sinoćnjeg energičnog nastupa u KSET-u, usuđujem se reći da je ovo njihov najbolji album do sad. Nije tu riječ o pretjerano ”dubokim” tekstovima, ali svaka je pjesma duhovita na svoj način i većina njih nakon prvog slušanja uđe u uho.

Koncert je počeo oko 22 sata, a do kraja je otpjevano 20-ak pjesama uključujući one koje su nastupile nakon bisa. Bend je među ostalim pjesmama izveo neke stvari s drugog albuma: Bum, Velika nepravda na malom ekranu, Statisti i naravno nezaobilazan Burek s prvog albuma. Ono što me ugodno iznenadilo, a po pljesku zaključila bih i publiku, je pojava ”zloćudnog starca” u pjesmi Zloćudni starac sa zlatnim zubom, koji u novom albumu umre pa pjesma nosi naziv Smrt zloćudnog starca sa zlatnim zubom. Najduhovitija stvar s novog albuma definitivno je Alejandro Por Que u kojoj Alejandro saznaje da mu je supruga, nažalost i iznenađenje mnogih, vlastita majka.  Na tri pjesme gospodi su se pridružile dame Ana, Ivana i Helena, čiji prateći glasovi dodaju novi element pjesmi Kaktus Galaktus.

Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

Iako je upravo ta pjesma dva puta otpjevana, nakon koncerta i dalje mi je odzvanjalo u glavi ”Ne može nitko gore od nas, ne ne može nitko gore od nas”, ali su se prevarili! Bend Biciklić koji je uslijedio itekako je mogao gore od njih, ali što očekivati od benda koji je gažu dobio tako što je na natjecanju zvučao najgore?

Ono što je dodatan plus bendu je činjenica da instrumentalno zvuče doista uvježbano, a kada se tome doda snažan glas pjevača rezultat ne može biti loš. Cilj Dosh Leeja je bio predstaviti novi album ”Kaktus Galaktus” na najbolji mogući način. Iako se kaže ”uvijek može bolje”, ovog puta dečki su zaista dali sve od sebe.

(Visited 158 times, 1 visits today)

Komentari