Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Dosh Lee u Tvornici kulture u sklopu turneje 11 dana buke

09.11.2015. Ziher.hrFoto: Press

Dosh Lee kreće na turneju kada će, kroz seriju od jedanaest koncerata kroz isto toliko dana i klubova, uz svoj rad predstaviti i veliki dio alternativne scene. Sve će trajati od 11. do 21. studenog 2015. godine, a zagrebačka Tvornica kulture na rasporedu je u četvrtak, 12. studenog, a tu večer uz Dosh Lee nastupaju Erotic Biljan And His Heretics, Fetbojsi te B and the Bops. Najveći alternativci grada, demo bendovi, hodajuće legende scene i potpuno afirmirani izvođači naći će se zajedno na pozornici Vintage Industrial Bara, Tvornice kulture, Medike, Jabuke, Močvare, Route 66-a, Rockmarka, Kluba, Praćke, Spunka i KSET-a. Ulaznice su u pretprodaji 20 kn, a po istoj cijeni su na ulazu u klub.

Dosh Lee, samouki punk/hc/butchrowing bend, napravit će dosad neviđeno u zagrebačkoj povijesti i održati 11 koncerata, 11 dana za redom u 11 različitih klubova. Iako je povod projekta bila proslava jedanaest godina benda, bit cijele priče nije samo u njima nego i predstavljanju velikog dijela ostatka alternativne glazbene scene kao i u snimanju dokumentarnog filma “11 dana buke – Dobro Dosh Lee u Zagreb”, filma o zagrebačkoj alternativnoj sceni koja je danas po mnogima jača nego ikad. Svaku od jedanaest večeri Dosh Lee će otvarati koncerte u klubovima presjekom svoga rada s 11 pjesama, a nakon njih nastupit će jedan ili više bendova, koji na najbolji mogući način prezentiraju današnju zagrebačku scenu i maksimalno podržavaju cijeli projekt, te pokazuju snagu zagrebačke alternativne scene. Punkeri,
metalci, rapperi, koraši, rockeri, ska/reggae izvođači, flamenco gitaristi, rockabilly glazbenici i kantautori.

Erotic Biljan And His Heretics su započeli karijeru svirajući „sixties garage punk“ standarde, a nakon brda odsviranih koncerata snimaju vlastite pjesme i stil, te sudjeluju na festivalima poput X. Art & Music Festivala u Puli, gdje su osvojili treće mjesto, i slovenskog festivala YounGunz tour 4 gdje ulaze u finale i dobivaju pohvalu za najbolji bend po glasovima žirija. Čak i prije izdavanja službenog albuma, prosvirali Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku, te dijelili pozornicu s poznatim bendovima poput MC5/DKT, Supersuckers,The Nomads, Juliette And The Licks ili Horrorpops.

Fetbojsi su projekt nastali 2012. spajanjem ideje prijatelja Badže i Želka da zajedno bacaju rime i tako stvaraju rap pjesme na Lukine instrumentalne. Prvu zajedničku rap stvar snimili su davne 2003. i od tad svatko od njih je radio na svojim stvarima, bilo da je to Badžo repao pod drugim aliasom Bayal ili snimao stvari za projekt Nas Pet ili Želko nazad u danu s aliasom Fat Kat snimajući i nastupajući u grupi ACC. Danas su Fetbojsi socijalno neosvješteni bend koji ostavlja svoj trag vokalnim izričajem u rimama o svim tim malim stvarima u životu koji ih vesele.

B and the Bops je rockabilly kvartet iz Zagreba s dva objavljena studijska albuma (“Don’t Stop The Rock Bop!” i “All Tangled Up”), a iza sebe imaju brojne koncerte diljem Hrvatske i Europe. Prepoznatljivi su po uvjerljivom scenskom nastupu i velikoj količini pozitivne energije, kojom pune sve prostore u kojima se pojave te potiču publiku na ples i dobro raspoloženje.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Komentari