Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Film

DriveINkino Zagreb: Američka tradicija za koju nam je drago da je oživjela u Hrvatskoj

25.03.2014. Vladimir Knežević
Foto: facebook.com/driveINkinoZagreb

Foto: facebook.com/driveINkinoZagreb

Fašnik je otjerao zimu i nema više potrebe za antifrizom i strugalicama za led. Dapače, mogli biste svog  limenog ljubimca počastiti proljetnom kupkom, ukrcati dragog/dragu ili ekipu i ravno prema poligonu ,,Kockica” na zagrebačkom Cvjetnom naselju.  Zašto tamo? Ne da biste utvrdili gradivo vožnje, već zbog DriveINkina Zagreb.

Već drugu godinu zaredom, Hrvatska studentska asocijacija organizira ovaj projekt i omogućuje vam gledanje filmova iz udobnosti svog automobila. Filmovi su projicirani na Airscreen filmskom platnu dijagonale 12 metara, a zvuk možete pratiti putem FM frekvencije na radio prijemniku.
Projekcije će biti održane prva dva vikenda u travnju, tj.  6., 11., 12. i 13. travnja 2014. godine i prikazivat će se jedan film dnevno.
Ukoliko vam ponestane grickalica ili se krenete gušiti istima i zatrebate piće, skupite zagubljeni sitniš ispod sjedala, jer ćete ih moći naći u ponudi projekta.

Besplatan ulaz za sve posjetitelje
,,Projekt uvelike doprinosi kulturno-zabavnoj ponudi grada Zagreba, što je i njegov glavni cilj, a upravo je zato ulaz za sve posjetitelje besplatan. Isto tako, projketu su se pridružili i stand up- komičari zagrebačkog ,,Studija smijeha”, koji svojim nastupima, prije filmskih projekcija, publiku nasmijavaju do suza te na taj način atmosferu gledanja filmova na potpuno novi način čine još vedrijom i opuštenijom!” prenosi nam Tena Skalicki iz HSA.

Ako vam kuglanje u Arena centru i Big mac nisu dovoljni da zapjevate ,,Stars-spangled banner”, imate priliku doživjeti još jedan tračak američke tradicije i obogatiti se za to iskustvo.
Ziher vam još donosi naputke za ponašanje u drive in kinima:
1. očistite vjetrobransko staklo  2. budite oprezni s radijem, okrenite ključ na ,,acc”, da ne biste auto gurali s poligona 3. ugasite svjetla po dolasku i maknite nogu s kočnice 4. ako vozite velik auto, nemojte se parkirati naprijed i potvrditi predrasude o vozačima terenaca  5. Nemojte nakon filma mjeriti testosterone i zalijetati se prema litici kao u Buntovniku bez razloga
6. i najvažnije – nemojte voziti u alkoholiziranom stanju

(Visited 122 times, 1 visits today)

Komentari