Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

Druga epizoda Brujanja grada odvodi Bacače sjenki u Pogon Jedinstvo

17.03.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Bacači sjenki

Foto: Bacači sjenki

Zagrebački gradonačelnik pod suspenzijom drugi put zaredom je u zatvoru. Bacači sjenki drugi put zaredom izlaze! S trgova, ulica i u parkova pozivaju na novu epizodu Brujanja grada.

Na prijelazu godine Bacači i Brujači zagrebačkoj su publici pokazali kako je moguće na drugi način konzumirati grad. Otkrili su gdje je Kvatrić bio 1928., što se dogodilo s jednom privatnom bankom koja je s broja 9 prešla na broj 12 i kome pripada zemljište Badela.

Sada, stotinjak dana nakon premijere i nekoliko dana nakon saznanja da Hrvatskom uistinu vlada 221 milijunaška obitelj, Brujanje grada seli na neku drugu gradsku periferiju. Na ovom javnom dobru grada Zagreba šeću se psi. Osim trave i klupa, ovdje se nalaze jedna zaštićena zgrada, tri čvorišta javnog prometa i administrativna institucija.

Ovaj brisani prostor se od početka postojanja nastoji ušminkati. U razmacima od nekoliko (desetaka) godina otvarali su se natječaji, no ništa se nikada nije dogodilo. Prostor je nedavno dobio ime, ali je i dalje periferija u centru grada. Trg, livada, prazan prostor, poprište masovnih okupljanja ili sporadičnih manifestacija?

Generalna proba je 18. ožujka, no ulaz je samo uz pozivnicu. Prva javna izvedba epizode T.F.T. održat će se 19. ožujka u 20 sati, u Pogonu Jedinstvo.Ulaz je besplatan, ali ograničen. Ulaznice možete rezervirati na apletikosa@yahoo.co.uk ili zaanjupletikosa@gmail.com.

U predstavi sudjeluju: Boris Bakal, Dora Kokolj, Domagoj Klasić, Nikolina Komljenović, Sandra Uskoković, Nikolina Butorac, Leo Vukelić, Nikša Marinović, Vesna Mačković, Jelena Mesar, Franjo Tuđman i Anja Pletikosa, a za kostime je zaslužna Ivana Bakal. Koristi se glazba Partibrejkersa, KUD Idijota i Termita.

(Visited 108 times, 1 visits today)

Komentari