Istaknuto
23.03.2018.

Zagrebački graveyard pop dvojac danas promovira svoj drugi album "Lonely Boys" u Tvornici. Na koncertu ćete čuti sve što vam oni žele poručiti, a za sve ostalo što vas zanima, zavirite u intervju s Anjom Papa.

15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

Knjige

Druga godina održavanja Festivala Miroslava Krleže

01.07.2013. Lucija Lakoš
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

organizaciji Teatra poezije i Muzeja grada Zagreba, večeras započinje  Festival Miroslava Krleže. Nakon što je prošle godine započeto s ovom tradicijom, Festival ove godine ima dvostruku zadaću – proslaviti 120. obljetnicu rođenja Miroslava Krleže te iz Krležina kuta izložiti što to Hrvatskoj donosi Europa danas.

Festival, koji će trajati do 7. srpnja,  otvorit će  multimedijalna  predstava pod nazivom Krleža – agramerski prolaznici u izvedbi brojnih poznatih glumaca i glazbenika. Predviđene su predstave, razgovori i okrugli stolovi, sve u svrhu isticanja važnosti ovog velikog hrvatskog pisca i predstavljanja njegovih djela u nekom drugom svjetlu i vremenskom kontekstu.

Iako se Festival Miroslava Krleže održava na nekoliko lokacija diljem Zagreba ali i s kratkim izletom u Varaždin, najzanimljiviji je Memorijalni prostor Bele i Miroslava Krleže, gdje će se održati  i otvorenje Festivala. Memorijalni prostor, smješten na adresi Krležin Gvozd 23, zapravo je Krležina kuća a ravnatelj Festivala Miroslava Krleže, Goran Matović, rekao je kako su mnogi smatrali da to nije pravo mjesto za održavanje jednog festivala jer je ukleto. Na kraju se ipak pokazalo kako je izbor bio pogođen.

(Visited 83 times, 1 visits today)

Komentari