Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Knjige

U hrvatskim knjižarama uskoro nastavak “Otkrivanja vještica”

03.03.2013. Marta Reljanović

 

Foto: facebook.com/Deborah-Harkness

Foto: facebook.com/Deborah-Harkness

Nakon svjetskog uspjeha njezina romana Otkrivanje vještica Deborah Harkness nedavno je objavila drugi nastavak trilogije All souls. Sjena noći postigla je još veći uspjeh od svoje prethodnice, a od 15.3. bit će dostupna hrvatskoj publici u Frakturinom izdanju.
Radnja trilogije All souls prati povjesničarku i vješticu Dianu Bishop koja u oxfordskoj knjižnici pronalazi stari alkemičarski rukopis neprocjenjive povijesne vrijednosti. Iako je potomak stare čarobnjačke obitelji, Diana se od djetinjstva susprezala od korištenja svojih moći, ali to će sada postati nemoguće pošto pronađeni rukopis sadržava mnogo više od alkemičarskih zapisa. A kad se u njezin život umiješaju i neizbježni vampiri dobivate priču koja je uzbudljiva, zanimljiva, ali nikako originalna.

Foto: facebook.com/Deborah-Harkness

Foto: facebook.com/Deborah-Harkness

Novi nastavak trilogije nosi još uzbuđenja kada se Diana i njezin vampirski izabranik Matthew zapute na putovanje kroz vrijeme u elizabetansku Englesku. Tamo susreću mnoge zanimljive povijesne ličnosti te se suočavaju s neprijateljima, feminističkim problemima 16.st.  i Matthewovim ocem koji nikako nije oduševljen vještičjom prinovom u obitelji. Da saznamo kako će se to sve razriješiti valja nam pročitati knjigu, ali i strpiti se do objavljivanja trećeg i završnog djela trilogije čiji datum izlaska još nije definiran.
Sjena noći dosegla je prvo mjesto na ljestvici New York Timesa, a kritika ju neprestano hvali te su je Amazon.com i Barnes&Noble proglasili jednom od najboljih knjiga objavljenih u 2012. Pored niza izvanrednih novih naslova koje smo prošle godine imali priliku gledati u izlozima knjižara pitanje je koliko izvrsna može biti, ali svakako bi ju trebao pročitati svatko tko se želi opustiti uz zanimljivu priču, posebno ako vas zanimaju vampirske ljubavne priče ala Sumrak, ali u zrelijoj varijanti.

Komentari