Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

U hrvatskim knjižarama uskoro nastavak “Otkrivanja vještica”

03.03.2013. Marta Reljanović

 

Foto: facebook.com/Deborah-Harkness

Foto: facebook.com/Deborah-Harkness

Nakon svjetskog uspjeha njezina romana Otkrivanje vještica Deborah Harkness nedavno je objavila drugi nastavak trilogije All souls. Sjena noći postigla je još veći uspjeh od svoje prethodnice, a od 15.3. bit će dostupna hrvatskoj publici u Frakturinom izdanju.
Radnja trilogije All souls prati povjesničarku i vješticu Dianu Bishop koja u oxfordskoj knjižnici pronalazi stari alkemičarski rukopis neprocjenjive povijesne vrijednosti. Iako je potomak stare čarobnjačke obitelji, Diana se od djetinjstva susprezala od korištenja svojih moći, ali to će sada postati nemoguće pošto pronađeni rukopis sadržava mnogo više od alkemičarskih zapisa. A kad se u njezin život umiješaju i neizbježni vampiri dobivate priču koja je uzbudljiva, zanimljiva, ali nikako originalna.

Foto: facebook.com/Deborah-Harkness

Foto: facebook.com/Deborah-Harkness

Novi nastavak trilogije nosi još uzbuđenja kada se Diana i njezin vampirski izabranik Matthew zapute na putovanje kroz vrijeme u elizabetansku Englesku. Tamo susreću mnoge zanimljive povijesne ličnosti te se suočavaju s neprijateljima, feminističkim problemima 16.st.  i Matthewovim ocem koji nikako nije oduševljen vještičjom prinovom u obitelji. Da saznamo kako će se to sve razriješiti valja nam pročitati knjigu, ali i strpiti se do objavljivanja trećeg i završnog djela trilogije čiji datum izlaska još nije definiran.
Sjena noći dosegla je prvo mjesto na ljestvici New York Timesa, a kritika ju neprestano hvali te su je Amazon.com i Barnes&Noble proglasili jednom od najboljih knjiga objavljenih u 2012. Pored niza izvanrednih novih naslova koje smo prošle godine imali priliku gledati u izlozima knjižara pitanje je koliko izvrsna može biti, ali svakako bi ju trebao pročitati svatko tko se želi opustiti uz zanimljivu priču, posebno ako vas zanimaju vampirske ljubavne priče ala Sumrak, ali u zrelijoj varijanti.

(Visited 213 times, 1 visits today)

Komentari