Istaknuto
23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

19.10.2016.

Druga epizoda Glazbenog lonca u Kavezu u petak, 4. studenog ugostit će Svemir. Uz akustičnu svirku i razgovor, bend okupljen oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin imat će i premijernu javnu promociju spota za „Dunjinu pjesmu“, njihov posljednji singl.

Glazba

KSET-ov Boiler Room se nastavlja: Kotlovnica – Akuul, Tvrtko & Basta, Funk Guru, Yesh

29.03.2016. Ziher.hrFoto: facebook.com/ Kotlovnica

Postoji li itko tko gledajući Boiler Room nije poželio biti dio te publike? Upravo iz tog razloga, gledajući nebrojene nastupe svjetskih izvođača ovog kultnog programa par entuzijasta iz Disko sekcije KSET-a došlo je na ideju organiziranja ovakvog eventa. Stage usred Kluba, publika oko stagea, vizualni efekti i opuštena atmosfera zasigurno pridonose jednoj drugačijoj atmosferi od one na koju su ljubtelji elektonske glazbe navikli izlazeći po raznim klubovima u metropoli.

Program je krenuo u prosincu 2015. godine s gostovanjem Jana Kinčla Zero-a kao headlinera prve edicije Kotlovnice te je zabilježio dobar odaziv. Kotlovnica sada polagano pronalazi svoje mjesto na zagrebačkoj elektronskoj sceni, a jedan takav event koji će utvrditi ovu poziciju je cjelodnevni DJ session 16. travnja u KSET-u.

Kotlovnica je temeljena na drugačijem doživljaju glazbe koja je postala simbolom novog vremena, a KSET kao kultno mjesto u promicanju glazbene kulture već 40 godina prati trendove. Ovaj underground program publici omogućuje novi doživljaj klubskog programa, s obzirom da centrirani stage omogućuje nesmetani ples oko DJ pulta, čime sama publika ima veliki utjecaj na cjelokupni dojam večeri. S druge strane, program je i prilika DJ-evima da pokažu svoje vještine te da se njihova glazbena selekcija uživo vidi i čuje dalje od samih posjetitelja događaja. Program pruža veliku slobodu za eksperimantiranje s glazbom a da se ne pušta pred praznim klubom. Cijeli event se snima sa 2 stacionarna GoPro-a te je također zamišljeno snimanje zvuka koji će se kasnije pstavljati na YouTube profil Kotlovnice. Također, imati ćemo jednog pokretnog snimatelja koji će dokumentirati atmosferu iz ”human eye” perpektive. Sve skupa će kasnije montirati članovi Video sekcije KSET-a, što svim gostujućim DJ-ima daje dodatni vlastiti promocijski materijal, a publici lijepu uspomenu. Na kset.org stranici bit će live streaming cijelog eventa.

Foto: Facebook.com / Kotlovnica

Foto: Facebook.com / Kotlovnica

Za warm up će se pobrinuti Mradar i Ante Mucic M u b2b izvedbi, ujedno i rezidenti Kotlovnice.

Ante Mucic M (Kotlovnica /Bipiem)

https://www.mixcloud.com/ante-mucic-m/

Mradar (Kotlovnica)

https://www.mixcloud.com/Mradar/

Dok će svoj rad i glazbenu selekciju predstaviti će sljedeći gostujući DJ-evi:

Akuul (Oberkuul / Cosmic Vibes) 

https://www.mixcloud.com/lukakajeje/

Tvrtko i Basta (Fonetika)

https://soundcloud.com/tvrtko

Funk Guru (CFSN)

https://soundcloud.com/funkguru

Yesh (CTF Cro! / Casa)

https://soundcloud.com/yesh-zagreb

Program počinje u 19 sati i traje do 3 sata ujutro. Ukupno 8 sati glazbe i 7 DJ-a omogućit će da gradacijom glazbe večer dođe do elektronskog vrhunca. Cijena upada je 20 kuna prije ponoći, a 30 kuna poslije ponoći. Pratite Kotlovnicu na službenoj Facebook stranici, ali i na Ziher.hr-u gdje ćete imati priliku upoznati DJ-eve kroz intervju i njihove setove.  KSET vas poziva da dođete zaplesati, podržati scenu i biti dio kulture!

Komentari