Istaknuto
27.10.2016.

"Sherlock Holmes" Zagrebačkog kazališta mladih je vizualno izuzetno atraktivna predstava virtuozne režije, maštovite rasvjete, scenografije i kostimografije te zapanjujućih scenskih slika. Krešimir Dolenčić i njegov tim suradnika kreirali su jednu od najboljih ovogodišnjih predstava.

23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

Glazba

Dubble i Waitapu nastupaju na drugom koncertu treće sezone projekta MIMO

07.11.2015. Ziher.hrFoto: Press

Na drugom koncertu treće MIMO sezone, 15. studenog u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti nastupit će Dubble, bend kojeg čine bivši članovi Radikal Dub Kolektiva i Radikal Dub Sounda, hrvatski dub pioniri, te čakovečki  bend Waitapu, također dub bend uz primjese psihodelije i distorziranih gitara. Preporučena donacija za upad je 20 kn.

Dubble čine bivši članovi Radikal Dub Kolektiva i Radikal Dub Sounda, hrvatski dub pioniri koji nastavljaju s produkcijom i live izvedbom svoje vizije dub glazbe u “steppers-dub meets trance” maniri. Na njihovim nastupima uživo nastaje fuzija jamajkanske studijske tehnike izvorno poznatije kao dub mix i suvremene elektroničke glazbe. Zanat su ispekli svirajući u spomenutim RDK/RDS kao i u solo projektima, te surađujući s nekim od poznatijih dub producenata, performera i labela. Duo od nedavno djeluje na dvije adrese (Zagreb/Leicester) te ga čine Jadranko Kereković aka Dubolik, zadužen za live-dub mix i produkciju i Vanja Ohnec aka Vanya O na klavijaturama, melodici i vokalu. Dubble je od samostalnih izdanja do sada izdao tri 10″ vinila na vlastitoj Dub Tunnel etiketi s brojnim gostujućim vokalima reggae/dub scene kao što su Echo Ranks, Molara, Dan Man, a uskoro bi trebao izaći i četvrti vinil na kojem se u ulozi gosta našao legendarni jamajkanski pjevač Earl 16, izvan reggae univerzuma najpoznatiji po svojem višegodišnjem pjevačkom angažmanu u Dreadzoneu. Kombinirajući klasični dub miks s uživo odsviranim synthovima, melodikom i vokalom, Dubble donosi duboke, čvrste bass linije i heavyweight dub zvuk intenzivno protkan efektima.

Foto: facebook.com/Dubble

Foto: facebook.com/Dubble

Waitapu je dub sastav iz Čakovca. Prije aktivnog sviranja duba, članovi benda godinama su djelovali u sferama undergrounda. Iza njih su nastupi na Seasplash, Overjam, Wintersplash, Tabor, PsychoByDub festivalima, gostovanja u Berlinu, Francuskoj, Austriji, Sloveniji, te u mnogobrojnim domaćim klubovima. Album  “Bassonic lodge” (EP) objavljen je  za francuski label Fresh Poulp records, a pojavili su se na internacionalnoj Dub Tentacles kompilaciji i na dvostrukom albumu “Seasplash ritam”. Bilježe i suradnju sa slovenskim producentom Harisom Piltonom na projektu Kali Fat Dub. Pjesme za novi album su u fazi finalnog miksanja, a osim domaćih, interes za bend pokazali su i inozemni izdavači, pa je u planu i vinilno izdanje.

Komentari