Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Dugoiščekivani film Oblivion s Tomom Cruiseom dobio i drugi trailer

03.03.2013. Ivan Dominik
Foto: EW.com

Foto: EW.com

Film čiji se izlazak u reprodukciju dugo očekuje, SF triler Oblivion s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi, dobio je drugi trailer, nedugo nakon izlaska prvog.

Oblivion, u hrvatskom prijevodu “Zaborav”, film je Josepha Kosinskog (TRON: Legacy) u kojem Tom Cruise igra Jacka Harpera, vojnika veterana koji je poslan na Zemlju kako bi uništio i posljednje vanzemaljce koji su se s godinama tamo nastanili i kako bi iskorijenio njihovu rasu.

Uz veliku zvijezdu 80-ih i 90-ih koja je danas osuđena na uloge veterana u filmovima koji su daleko od titule blockbustera, uloge u filmu igraju i drugi renomirani i poznati glumci poput, primjerice, Morgana Freemana ili bivše bondovske djevojke, Olge Kurilenko.

Kosinskijevo novo djelo film je kojim će Cruise otvoriti 2013. godinu, u Velikoj Britaniji i SAD-u je vrlo iščekivan, a u kina dolazi 12. travnja ove godine. Do tada, ostaje za gledati trailere i postere koji se sve češće mogu pronaći po internetu.

Osim napetog Obliviona u kina uskoro stiže i novi triler s Aaronom Eckhartom u glavnoj ulozi. Film Erased u režiji Philippa Stölzla prati agenta CIA-e Bena Logana, kojeg glumi Eckhart, koji doznaje nešto što ne bi trebao i shvaća kako u njegovoj agenciji postoji mnogo nečasnih radnji.

Stoga CIA kreće u lov na njega i njegovu kćer kako bi mu začepila usta, a kao u, primjerice, Bourneovom identitetu ili filmu Unknown Eckhart se mora sam boriti protiv svih kako bi preživio i sačuvao od stradanja svoje voljene. Novi Eckhartov uradak, mora se reći, ne obećava, pogotovo zato što se ovaj glumac, koji se proslavio ulogom Harveyja Denta u Nolanovim Batmanima, osobito TDK-u, nije glumio godinama u dobrom filmu – pogotovo ako se izuzme Black Dahlia ili Rabbit Hole.

Erased stiže u kina 10. svibnja, a zanimljivo, i u njemu glumi Ruskinja Olga Kurilenko. A prvi trailer pojavio se na internetu pred nekoliko dana i ne obećava baš previše.

Kao i Erased film s praktički jednom zvijezdom u glavnoj ulozi, a čiji je trailer također izašao nedavno, jest i film Disconnect s Jasonom Batemanom u glavnoj ulozi. Problematika i materija filma vrlo su zanimljive i gledajući prvi trailer nazire se zaključak kako bi se zaista moglo raditi od dobroj drami.

Jer, obrađuje se problematika današnjeg života ljudi, koji su konstantno za kompjuterom, na društvenim mrežama i izvan pravog, realnog života, te se bavi posljedicama koje takav život ostavlja na današnje ljude. Osim Batemana u filmu glume i poznati švedski glumci Michael Nyqvist (The Girl with the Dragon Tattoo – švedska verzija) i Alexander Skarsgard. U reprodukciji će se ovaj potencijalno zanimljiv uradak naći od 12. travnja.

(Visited 119 times, 1 visits today)

Komentari